Nem keresik tovább a rejtélyes módon, Nepálban eltűnt Princzkel Tamást

Az áprilisban, titokzatos módon eltűnt Princzkel Tamás keresésére indult magyar keresőexpedíció nem hozott eredményt, és a kutatásban részt vevők hazautaznak Nepálból. A rejtély megoldásához nem jutottak közelebb, pedig a helyi hatóságok is aktívan segítették a munkájukat.

princzkel_tamas_kereses

Princzkel Tamás

Princzkel Tamásnak április 20-a óta nincs nyoma Nepálban, holott a Mount Everest 5200 méteres alaptáborába igyekvő magyar világvándor felszerelése, engedélye, útlevele és pénze Dingbochéban, a szálláshelyén maradt.

Mécs László, a tapasztalt, és a terepet jól ismerő expedíciós hegymászó vezetésével keresőexpedíció indult Magyarországról, amihez a családtagok, és a szomszédos Lhotcéról érkező Szlankó Zoltán is csatlakozott.

Kollár Lajos, a keresés hazai kapcsolattartója a 4bakancs.com hegymászóportálnak elmondta, hogy erőfeszítéseik ellenére nem sikerült pontot tenniük a lehangoló és rejtélyes történet végére, és az is benne van a pakliban, hogy Princzkel Tamás bűntény áldozata lett.

“Szinte nincs olyan hely a környéken, amit többször is át ne néztek volna, a part és folyómederrel együtt, de semmi nyomra nem akadtak. A német képviselet segítségével a helyi TV-ben is közzétették a rendőrségi keresést, de eddig szintén nincs eredménye.”

A család tagjai és a keresésben részt vevő magyar hegymászók hamarosan hazautaznak a nepáli fővárosból.

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.