Már egy hete nincs hír az Everest alaptáborába igyekvő felvidéki magyarról

Több mint egy évvel ezelőtt indult el kerékpárjával világkörüli útra Princzkel Tamás, aki ugyan nem tartja magát hegymászónak, de áprilisban fel szeretett volna menni a Mount Everest 5200 méter magasan fekvő alaptáborába. Április 20-a óta semmit sem tudni róla.

everestbc

A felvidéki Princzkel Tamás több mint egy éve indult kerékpárral világ körüli útra. A Himalájába három hete érkezett, ahol az Everest alaptáborba szeretett volna eljutni. Április 20-án Dingbocheban szállt meg, felszerelése, trekking engedélye, pénze ott maradt és azóta nem látták. A helyiek nagy erőkkel keresik, de még nem akadtak a nyomára – írja a 4bakancs.com.

Princzkel Dániel, az eltűnt túrázó testvére a hegymászóportál elmondta, hogy testvére több mint egy éve indult egyedül kerékpárral világ körüli útra, több mint 15.000 kilométert tett már meg. Szüleivel két hete ő maga is meglátogatta és közösen tettek kisebb túrákat a Himalája lábánál.

Princzkel Dániel tájékoztatsa szerint Princzkel Tamás az Everest alaptáborba indult pár napja. Április 20-án Dingbochében (4410 m) szállt meg, aznap este látták utoljára.Másnap nem jött reggelizni, sem ebédelni vagy vacsorázni. A tulajdonos megnézte a szobájában, de nem volt ott.

Április 22-én a tulajdonosnak már gyanús volt a dolog és értesítette a helyi rendőrséget a túrázó eltűnéséről. Kinyitották a szobáját és akkor fedezték fel, hogy Princzkel Tamás minden felszerelése, személyes holmija ott van. Általános keresést indítottak a környéken, a helikopteres keresés folyamatban van.

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.