Rejtélyes bűntény áldozata lehetett a Himalájában eltűnt világvándor Princzkel Tamás

A már több mint egy éve világkörüli úton lévő, és a Mount Everest 5200 méteres alaptáborába igyekvő Princzkel Tamásnak április 20-a óta nincsen nyoma Nepálban. A kiérkező magyar kutatócsapat sem talált semmit, így egyre nagyobb az esélye annak, hogy a felvidéki világvándor bűntény áldozata lett.

priczkel_tamas_nincs_hir

Princzkel Tamás

Mint azt két hete mi is megírtuk, április 20-án Princzkel Tamás a nepáli Dingbochéban szállt meg, felszerelése, trekking engedélye és pénze ott maradt, este azonban ő maga eltűnt. Azóta sem találják, pedig nagy erőkkel és lelkiismeretesen keresők tucatjai járják a környéket – adta hírül a 4bakancs.com.

A család két tagjával a helyszínen tartózkodó, és a keresésben részt vevő Mécs László és Szlankó Zoltán hegymászók is tanácstalanná váltak a több napos sikertelen keresés miatt. Mécs legutóbbi jelentése szerint egyre érthetetlenebb és rejtélyesebb helyzettel állnak szemben.

Szinte nincs olyan hely a környéken, amit többször is át ne néztek volna a part és folyómederrel együtt, de semmi nyomra nem akadtak. A komoly helyismerettel rendelkező hatóságiak és a helyiek sem jutottak előrébb.

Kollár Lajos, a keresőcsapat itthoni kapcsolattartója a Kossuth Rádiónak elmondta, hogy a körülmények egyre inkább arra engednek következtetni, hogy Princzkel Tamás valamilyen bűntény áldozata lehetett. A keresés tovább folyik.

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.