Nem a pályacsúcs volt a legnagyobb szenzáció a 4. FOB-on

A Footgolf Országos Bajnokság negyedik, középső fordulóját Kisorosziban rendezték. A versenyt Bacskai Bence nyerte meg pályacsúccsal, a nőknél pedig Major Ilona egy lépéssel közelebb került a címvédéshez. A nap szenzációja azonban nem ez, hanem Hankó Péter visszatérése volt, akinél télen leukémiát diagnosztizáltak.

SONY DSC

Bacskai Bence lendít

A legutóbbi FOB forduló nyertese, Bacskai Bence (Hole Hunters) 72 fős mezőnyből emelkedett ki, a kijelölt rúgásszám (par) alatt hattal (66) végzett, ami mostantól új pályacsúcs.

A hölgyeknél Major Ilona (FTC Footgolf) továbbra is tartja bomba formáját, eddig egyszer sem hibázott: négyből négyszer győzött.

Major Ilona

Major Ilona

A nap leginkább várt eseménye, a szövetség alelnökének, Hankó Péternek visszatérése volt, aki hosszú idő után lépett újra pályára. Januárban leukémiát diagnosztizáltak nála, hosszú kezelés után a pozitív eredményei lehetőséget biztosítottak számára, hogy most újra rajthoz álljon.

Hankó Péter

Hankó Péter

“Vár még rám egy csontvelő-transzplantáció, de a szervezetem jól reagált a kemoterápiára. Jól vagyok, egyelőre még fáradékonyabb és gyengébb, mint régen.” – nyilatkozta a Hangya becenévre hallgató Hankó.

A csapatversenyt az Outsiders nyerte az FTC Footgolf előtt, a harmadik helyen a Hole Hunters és az EMFGSE osztozott. Összetettben FTC, Outsiders, BFGT a sorrend.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.