Leukémiás gyerekeken segítenek a footgolfosok

A labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött footgolf hazai szövetségének alelnöke, Hankó Péter úgy döntött, hogy gyerekeken segít. A footgolfos társadalom egyből melléállt, és kétmillió forintnál is nagyobb összeget gyűjtöttek össze a Szent László Kórház gyermekosztálya számára. Az extrém sportolók  négy gyógyszeradagoló automatát vásároltak.

Az átadás pillanata

Az átadás pillanata

A Hangya becenévre hallgató Hankó Péter a válogatott csapat vezetőjeként és játékosaként január elején még Argentínában járt a sportág második világbajnokságán. Teljesen már akkor sem volt egészséges, de a neheze ezután következett. Leukémiával diagnosztizálták, jelenleg kemoterápiás kezeléseket kap a Szent László Kórházban.

Betegsége ellenére nem hagyta el sem magát, sem humorát, mindennapjairól, kálváriájáról, sajátos humorral ír blogjában. Napról napra több követője van, ami lelkileg mind az olvasónak, mind Péternek nagy segítséget nyújt. Hangya időközben meglátogatta a gyerekosztályt, ami után úgy döntött, nem saját gyógyulására gyűjt, inkább nekik próbál segíteni.

Nyolc nap alatt 2.100.000 forint gyűlt össze a footgolfosok adományaiból.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.