Footgolf: rekordnevezés és pályacsúcs az Ob-n

Vasárnap rendezték a magyar footgolf Ob (FOB) harmadik fordulóját, ahol összesen 89 (!) versenyző állt rajthoz. A hőség és az újragondolt pályakialakítás ellenére remek eredmények születtek.

SONY DSC

Úgy néz ki, hogy a footgolf egyre népszerűbb extrém sport manapság. Soha, egyik magyar versenyre sem neveztek még annyian, mint a hétvégi Hörmann Footgolf versenyre.

A Magyar Golf Club hagyományos Puskás pályáján az elrúgó pontok többségét a héten áthelyezték a szervezők, ezért ugyan a lyukak pozíciói nem változtak, de más irányból kellett közelíteni a befejezéshez, ami élvezetesebbé és kiszámíthatatlanabbá tette a szakaszokat.

footgolf-palya

A szélcsendes versenyben a gyors pályát a kijelölt 72 rúgás (par) alatt tizennyolcan is tudták teljesíteni.

“Szombaton gyakoroltunk, akkor szembesültünk a módosításokkal. Könnyebben tudtunk így ma alkalmazkodni. Edzésen ugyanúgy megyek, mintha verseny lenne, nem próbálgatok különböző opciókat, szögeket. Egyszerűen csak levonom a következtetéseket.” – fogalmazott a verseny győztese, Bacskai Bence.

Bence (Hole Hunters) egyetlen lövéssel volt jobb (65), mint Balázsi Csaba (BFGT) és Bogár Krisztián (FTC Footgolf, mindkettő 66), a második helyet Balázsi a 9-6-3-1 szabály alapján szerezte meg Bogár előtt. Bacskai ezzel rekordot állított fel, ugyanis korábban a 66 volt a legjobb, magyarok által tartott eredmény, igaz, a megszokott elrúgóhelyekről.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.