Fa Nándor hajója úgy borult, ahogy kellett – FOTÓK

Miután felkerült a tőkesúly az óceánokra visszatérő Földkörüli vitorlázó, Fa Nándor új hajójára, a 18 méteres Spirit of Hungary-re, Triesztben sikerrel elvégezték rajta az ilyenkor kötelező borulástesztet is, ami azt hivatott ellenőrizni, hogy a kapitány meg tudja-e bentről fordítani a hajót. Most jöhet ugyanez az árboccal, majd indulhat a bevitorlázás.

Márciusban készült el Fa Nándor új hajója, a 60 láb (18 méter) hosszú Spirit of Hungary, amellyel a 60 éves sportoló visszatér az óceáni versenyvitorlázáshoz. A hároméves terv csúcspontja a 2016-17-es Vendée Globe szóló, nonstop Földkerülő verseny lesz.

A felborított Spirit of Hungary

A felborított Spirit of Hungary

A hajónak meg kell felelnie a versenyeket szervező IMOCA szigorú, mintegy 100 oldalas szabályzatának, ezért a felmérő bizottság már az építés közben is ellenőrizte ennek betartását.

Miután felborult, Fa Nándor kimászik a kabinból

Miután felborult, Fa Nándor kimászik a kabinból

Ilyen volt az április 12-i borulásteszt is az olaszországi Triesztben, a daruval felborított hajót Fa Nándornak egyedül kellett tudnia felállítani.

Félúton

Félúton

Az első verseny, amelyen a magyar sportember szeretne részt venni, a június 1-jén rajtoló New York-Barcelona Atlanti-óceánt átszelő páros megmérettetés, ahol Fa Nándor társa a volt olimpikon, Goszleth Marcell lesz. Ezután következik december végén a Barcelona World Race, azaz a kétszemélyes non-stop Földkerülő verseny.

A Spirit of Hungary a teszt után

A Spirit of Hungary a teszt után

Forrás: Spirit of Hungary

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.