“Már egyedül vagyok álmomban is” – kövesd Fa Nándor kalandjait!

Nemrég írtunk arról, hogy Fa Nándor hajójával, a Spirit of Hungary-vel újra nekivágott a földkerülő versenynek, a Vendée Globe-nak. Honlapján már megszülettek az első beszámolók, amiket érdemes végigolvasni, ugyanis megpróbálják visszaadni az egyedül hajózó Nándor kalandjait.

vendee

“Lassan belerázódok a menetbe, már egyedül vagyok álmomban is.” – írta legfrissebb hajónaplójában a kalandor. Íme egy bővebb, hangulatos bejegyzés tőle:

“08:30 UTC Hajnalban elaludtam. Arra ébredtem, hogy 240°-ra robogunk 23 cs-s szélben, még mindig az A2-vel. Sötét van, a holdból nem látszik semmi, a felhőzet már erősen dolldrums jellegű, vagyis zivatarfellegek vonulnak fölöttem. Kényes dolog, az A2-t most le kell szedni, lehetőleg egy darabban. Az aggodalmamnak megfelelően küzdök, hogy fent a tölcsért egyáltalán megmozdítsam, persze csörlővel, kézzel ilyenkor már csak imádkozni lehet. Beejtek 170° TWA-ra, ráengedek mindegyik kötélre, főleg az elsőre (tack line) és húzom. Végül enged, méterről méterre hozom lefelé a tölcsért, zárom be a vitorlát. Nem adja könnyen. Végül lent van a tölcsér, beszedem a vitorla sarkait a vízből és óvatosan leengedem az egészet az orrba. Elrendezek mindent, kihúzom a J2-t, fölélesedek 120° TWA-ra és robogunk fél szélben tovább. Muszáj innom, mert közben úgy kiszáradt a torkom, hogy nem tudok nyelni, amúgy minden rendben.”

Fa Nándor tegnap, november 16-án élő adásban volt – az angol nyelven zajló beszélgetés végén a magyar kormányos magyar nyelven is üzent, egy a szélcsendes zónából. Nándorral a Vendée Globe angol szakírója, Andi Robertson beszélgetett, nálunk vissza tudjátok nézni az adást:

 

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.