Vasárnap kiderül, kik utaznak a footgolf Vb-re

Magyar szempontból minden idők talán legfontosabb footgolf versenyét rendezik meg október 18-án, vasárnap Kisorosziban. Ez lesz a két éve fennálló Footgolf Országos Bajnokság (FOB) nyolcadik idei fordulója, ahol kiderül, kik kvalifikálják magukat a világbajnokságra a Magyar Golf Club pályáján.

mgc

A kisoroszi pálya

A hetedik körben sok kérdésre választ kaptunk: a hölgyeknél Major Ilona (FTC Footgolf), a junioroknál Kiss Roland (SZTK Footgolf) biztosította be végső sikerét a sorozatban.

Az abszolút elsőség Bogár Krisztián és Németh Gábor (mindkettő FTC Footgolf) között dől el. A tavalyi bajnok, Lengyel Béla jelenleg a harmadik helyen áll, és hatalmas szerencsére lenne szüksége, hogy mindkettőjüket beelőzze. Mégis neki kell a legkevésbé izgulnia, ő ugyanis már biztosan elindulhat a világbajnokságon.

A felnőtt férfi kategória dobogósai és az abszolút rangsorban a már kvótát szerzők után következő hat játékos nyer még indulási jogot a világ legnagyobb megmérettetésére.

12019801_547167578766641_1024666628770740980_n

Ennél sokkal izgalmasabb lesz a szeniorok befutója. Balázsi Csaba, Zsuppán Péter, Podusil György a sorrend, de az első és a harmadik között csupán hat pont a differencia. A tét pedig nem kicsi. A legjobb szenior játékos ugyanis automatikusan kvalifikálja magát a januári, argentin világbajnokságra.

A FOB nyolcadik, Future FM Footgolf versenyéről, és magáról a bajnokságról minden eredményt ITT talál.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.