Gyász: meghalt Hankó Péter

Szomorú hírt kell közölnünk veletek: elhunyt a magyar szövetség alapításában oroszlánrészt vállaló, az első világbajnokságot főszervezőként koordináló Hankó Péter, a Magyar Footgolf Szövetség alelnöke.

Hankó Péter (1968-2016)

Életének 48. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Hankó Péter, a Magyar Footgolf Szövetség alelnöke. Temetéséről később rendelkeznek.

Hankó Péter 1968-ban született Budapesten. 2010-ben, egy újságcikkben olvasott az első magyarországi footgolf versenyről. Felkereste annak szervezőjét, Gelencsér Gábort, és innentől kezdve közösen dolgoztak a sportág hazai alapjainak letételén.

Alapító elnöke volt a Milan Footgolf Teamnek, főszervezője volt a 2012-es, Kisorosziban rendezett első világbajnokságnak, valamint részt vett a magyar szövetség 2015-ös, hivatalos megalakulásában, és annak alelnökeként dolgozott. Csapatvezetőként és játékosként vett részt a 2016 januárjában, Argentínában rendezett második világbajnokságon.

Betegségét méltósággal viselte. A Hangya becenévre hallgató kétgyermekes apuka emberi nagyságát jelzi, hogy kórházi kezelései alatt, tavasszal gyűjtésbe kezdett és megalapította a Hangya Peti Szeretet Bankot.

Több mint kétmillió forintot gyűjtött össze, amiből gyógyszeradagoló automatákat vásároltak leukémiás gyerekek kezelésének segítésére.

Utoljára a Footgolf Országos Bajnokság negyedik, Kisorosziban rendezett fordulóján lépett pályára.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.