Gyarmati Panka súlyosan lesérült, kihagyja az idei szezont

Súlyos sérülést szenvedett Gyarmati Panka, így a legjobb magyar snowboardosnak valószínűleg teljes egészében ki kell hagynia a szezont.

gyarmatipanka-extremlife

A Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) vasárnapi tájékoztatása szerint a 23 éves sportoló pénteken Ausztriában, a Stubai-gleccseren edzés közben az egyik ugrásnál a jeges pályán balszerencsésen érkezett, melynek következtében eltört a sípcsontja. Gyarmatit azonnal egy innsbrucki kórházba szállították, ahol háromórás műtét során, hét csavarral és egy lemezzel rögzítették a sérült csontot. A rehabilitáció idejét egyelőre nem lehet pontosan megmondani, de az előzetes becslések szerint körülbelül féléves kihagyás vár rá.

“Próbálok erős maradni, de ez egy hosszú és kemény küzdelemnek ígérkezik…” – írta Facebook-oldalán a 23 éves egri sportoló, aki januárban sporttörténelmi sikert ért el azzal, hogy megnyerte a hódeszkások világkupa-sorozatának az egyesült államokbeli Mammoth-ban rendezett slopestyle (trükkös akadályverseny) versenyét, ezzel a havas sportok első magyar vk-győztese lett.

Gyors és teljes felépülést kívánunk neki innen, az extremlife.hu szerkesztőségéből!

 

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.