Gyarmati Panka learatta a magyar havas sport legnagyobb sikerét

Egészen péntekig Gyarmati Panka világbajnoki 6. helye volt a havas sportok világversenyén hazánk valaha elért legjobb eredménye. Az egri snowboardos már eddig is rekorder volt, de most szintet lépett: megszerezte élete első világkupáját a Mammoth Mountain elnevezésű versenyen!

12524052_981158345253316_1268796018387495179_n

Hogy Magyarország mennyire nem snowboard nagyhatalom, azt semmi sem mutatja jobban, hogy Pankán kívül eddig egyik versenyzőnknek sem sikerült világkupát megnyernie, egyik kategóriában sem. Panka slopestyle-ban indult, ahol talán a legtöbb trükköt és manővert kell bemutatniuk a versenyzőknek. A magyar lány győztes menetét egy YouTube-os videó örökíti meg az utókornak:

“Nem hiszem el, hogy megnyertem az első világkupát Kaliforniában! Az elmúlt két év nehéz időszakai után nagyszerű érzés, hogy újra visszatértem, és sokkal jobb vagyok, mint valaha! Köszönöm mindazt a pozitív energiát, amit küldtek nekem. Rengeteg embernek köszönhető, hogy a csúcsra értem!!! Mindenkinek köszönöm, hogy segítettek megszerezni Magyarország első világkupáját a havas sportokban!!” – írta az újdonsült bajnok a Facebookos rajongói oldalán.

 

Panka az utóbbi két hónap nagy részét a coloradói Breckenridge-ben, a Kirk’s Campben edzéssel töltötte. Elmondása szerint sokat fejlődött mind technikailag, mind mentálisan, mind pedig stílus terén.

Gyarmati Panka másodikként csúszott, és már az első körben beadott egy olyan menetet, amit a bírák 82.75 pontra értékeltek a lehetséges 100-ból. Ez már akkor kiváló eredményt sejtetett. Bár sok erős ellenfél volt a mezőnyben, ilyen magas pontszámmal nem ritkán dobogón lehet végezni.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.