Török Zsolt lefújta az expedíciót

Miután napokig nem lehetett elérni, a magára maradt Török Zsolt szerencsére előkerült az Annapurnáról, de társai sorozatos balesetei után úgy döntött: feladja az expedíciót. Az alaptáborban és a környéken összegyűjtötte a még meglévő felszerelést és elindult Letén keresztül Pokharába, két-három napon belül pedig megérkezik Katmanduba.

annapurnatorok

Az expedíció véget ért

“Három nappal azután, hogy minden kapcsolatunk megszakadt Zsolttal, társának, Cristian Tzecunak végre sikerült telefonon elérnie. Megtudtuk, hogy útban van Lete felé, ami egy kisebb település a Pokhara felé vezető úton – tájékoztatta a 4bakancs.com hegymászóportált az aradi hegymászó felesége. – Nem egyedül van, a szakács és a teherhordók vele vannak, nem lehet semmi gond az úton.”

“A meteorológiai előrejelzések igaznak bizonyultak, heves esőzések kezdődtek a régióban és egy újabb kísérlet nagyon veszélyes lett volna – fogalmazott Török Zsolt felesége. – Most igyekszik Katmanduba, hogy az expedíció adminisztratív ügyeit is lezárják és repülhessenek haza. Már nagyon várjuk őket!”

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.