Poór Brigitta ezüstérmes az XTERRA világkupa futamon

Poór Brigitta az előkelő második helyet szerezte meg az XTERRA extrém tereptriatlon versenyen, Spanyolországban. A magyar kiválóság negyven fokos hőségben állt helyt, amit köztudottan nehezen visel…

11406791_1628412697400553_2896989172664736234_n

A versenyen csak Helena Erbenova tudta őt megelőzni. A táv feléig fej-fej mellett haladtak, a magyar versenyzőn a második szakasztól fogott ki a szokatlanul magas hőmérséklet.

Brigitta egy másfél perces videó keretében bemutatta a spanyol pályát, hogy azok, akik soha nem jártak még egyetlen XTERRA extrém tereptriatlon versenyen sem, egy kis ízelítőt kaphassanak a pálya nehézségéből:

A második helynek nagy jelentősége volt: Brigitta ezzel a helyezéssel az Európai ranglistán átvette a vezetést! A versenyzőknek másfél kilométer úszást, 41 kilométer kerékpározást és 11 kilométeres terepfutást kellett teljesíteniük.

Aki kicsit is ismer, az tudja, hogy nagyon nehezen viselem a meleget. Óriási kihívás volt ebben az extrém hőségben versenyezni. Emiatt az átlagosnál nagyobb különbségek alakultak ki a versenyzők között. Az úszás egész jól ment, illetve a kerékpáros szakasz első felében is még jól éreztem magam. 20 km után azonban teljesen megfőttem, a futáson már nagyon szenvedtem, és csak a második pozícióm megtartása volt a cél, ami sikerült is.” – nyilatkozta Brigitta.

Forrás: velo.hu

 

 

Comments

comments

2 hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.