Mester Bálint a tereptriatlon elitjében

Németország adott otthont az Európai Triatlon Szövetség (ETU) idei tereptriatlon Európa-bajnokságának, ahol Mester Bálint (X2S Superior TEAM) az elit mezőnyben a huszadik helyen ért célba.

mester-balint-x2s-superior-team

Bálint korábban korosztályos világbajnoki bronzérmesként és többszörös magyar bajnokként már letette névjegyét, de a profi mezőnyben az idei eredményével jelezte érkezését, Európa legjobbjai között.

Az elit férfiak között hatalmas meglepetésre nem az esélyesek nyertek, hanem mindhárom dobogós helyen a sportágban még nem nagyon ismert terepsportolók álltak: a győztes francia Arthur Forissier, valamint a német ezüstérmes Jens Roth és a bronzérmes Malte Plappert. Ez talán annak is köszönhető, hogy a nehéz, technikás pályán, nagy esőben a megszokott esélyek szinte soha nem jönnek be.

Bálint egyenletes teljesítménnyel teljesítette a versenyt, de az előző napi 12 órás vezetés sajnos komolyan éreztette a hatását. Ennek ellenére a 39 profi induló között a 20. hely nagyon biztató a szeptemberi világbajnokság előtt.

etu-cross-triathlon_2015

A női versenyt a 2011-ben Visegrádon megrendezett Európa-bajnokság aranyérmese, a svájci Renata Bucher nyerte a cseh Helena Erbenova és az osztrák Carina Wasle előtt.

A junior mezőnyben korengedéllyel Bognár Ábel is rajthoz állt és a nála 3-4 évvel idősebbek között a 7. helyen érkezett célba.

A versenyen való indulást a magyar Triatlon Szövetség, a X2S TEAM és a Driving Experience, a Salomon és a Superior Bikes tette lehetővé.

xterra-cross-triathlon-wasle

A magyar bajnokságra augusztus 15-én Eger mellett kerül sor.

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: Tnatura, X2S TEAM

 

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.