Magyar tehetség lett a 2. legjobb a riói tesztversenyen

Többszörös világbajnok kiválóságunk, Érdi Mária az előkelő második helyen végzett Laser Radial osztályban a Rio International Sailing Week versenyen Rio de Janeiróban.

erdimaria-extremlife

Annak ellenére, hogy ez csak egy gyakorló verseny volt, és a szokásosnál kevesebben indultak el rajta, örülhetünk a magyar lány eredményének, mert nagy neveket is sikerült megelőznie.

A 36 hajós Laser Radial mezőnyben kilencen álltak rajthoz, és senki sem bohóckodni ment oda.

Részletes eredmények ezen a linken.

Fotó: sailingfast.co.uk

Így irányítják a hajót a versenyzők (Fotó: sailingfast.co.uk)

De mi is az a Laser Radial?

Ebben a kategóriában a kormányosok egykezes, egyszemélyes hajót irányítanak, amelynek az átlagosnál jóval rövidebb árbóca van, ennek köszönhetően erős széllökésekben is lehet vele száguldani.

Egy hajó súlya mindössze 60 kilogramm, hossza négy méter körüli, ezért a könnyebb súlyú versenyzőknek van kitalálva, többek között ezért is kedvelik annyira ezt a típust a nők. A férfiak inkább a Laser Standard-ot használják, aminek nagyobb vitorlája van.

Az első női Laser világbajnokságot 1988-ban rendezték meg, itt debütált először a Laser Radial alkategória is. Sajnos akinek a testsúlya meghaladja a 65 kilogrammot, annak erről a hajóról le kell mondania.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.