Vadnai Jonatán újra világbajnok!

A 16 éves magyar vitorlázó, Vadnai Jonatán megvédte címét az ifjúsági Byte-világbajnokságon, miután idén sem tudta legyőzni senki sem a Garda-tavon. Ugyanezen a versenyen, a női mezőnyben Érdi Mária bronzérmet szerzett.

Vadnai Jonatán

Vadnai Jonatán

Még két hete sincs, hogy az extrem.hu megírta: a 18 éves Vadnai Benjamin Laser Standard hajóosztályban hatodik lett a marseille-i Európa-kupán, máris újabb családi siker: testvére, Vadnai Jonatán is tartja a tempót.

Ugyanis az olaszországi, Garda-tavi Rivában vasárnap befejeződött ifjúsági világbajnokságon a 16 éves öcs nyolc futamot megnyerve, fölényesen végzett az élen, ezzel pedig megvédte a címét.

A verseny másik magyar indulója, Érdi Mária a tavalyi arany után ezúttal bronzérmet szerzett a női mezőnyben, de mindketten már tavaly megszerezték az indulási jogot az augusztusi ifjúsági olimpiára Kínába, mivel 2013-ban a dobogó legfelső fokára állhattak fel a vb-n.

Az ifjúsági olimpián is Byte hajóosztályban versenyeznek a fiúk és a lányok, mindkét nemnél 19-19 ország egy-egy versenyzője állhat rajthoz.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.