Lélegzetelállító képek és beszámoló a Suzuki Nine Knightsről

A Suzuki Nine Knights elnevezésű verseny, ahol a világ legjobb férfi síelői és snowboardosai vettek részt, nem sokkal a történelmi jelentőségű Suzuki Nine Queens 2015 után következett, így az idén már az emberi faj mindkét neme megmutatta, mi az emberi teljesítőképesség felső határa a sportban. Csodás, már-már mesébe illő felvételekkel próbáljuk meg visszaadni az élményt. A képeket és a videókat a Monster Energy jóvoltából mutathatunk meg nektek!

Az esemény helyszínéül az olaszországi Mottolino Fun Mountain szolgált, és itt jöhetett létre a Monster Energy első showdownja is. A fenti videóból megpróbálhatjátok eldönteni, hogy Halldór FS 540 Indy-je, vagy Kevin Backström’s FS 720 Tailgrabje nyűgözött-e le jobban benneteket, de szólunk előre, hogy nehéz dolgotok lesz!

A lenti képen látható fiatalember a Ski Big Air győztese, a svájci Luca Schuler, akinek igen kifizetődő volt elindulni a versenyen és megcsinálni rajta a hatalmas trükköket, hiszen őt egy két hetes portugáliai szörftáborral jutalmazták a pontozók, ami bár teljesen más sport, mint a freestyle boardozás, de mint tudjuk, a változatosság és a jó idő is gyönyörködtet!

Schuler a levegőben... Most már értjük, miért ő nyert!

Schuler a levegőben… Most már értjük, miért ő nyert!

A snowboardosok big airjén a svéd származású Sven Thorgren hívta fel magára legjobban a bírók és a pontozók figyelmét, akik nem csak azért értékelték a teljesítményét, mert muszáj volt, ha értitek, mire gondolunk… Erre az eseményre Sven minden bizonyára egész életében emlékezni fog, hiszen itt csinálta meg életében először a frontside triple cork 1440 elnevezésű trükköt. Jutalmául ő is csatlakozhat Schulerhez Portugáliában, így együtt szörfözhetnek.

9K15_day4_snb_simon gruber_david_malacrida_distillery_nbh_HR-2

A megmérettetésen a szervezők szerint lehetetlen volt eldönteni, hogy ki legyen, illetve hogy ki volt a Ruler of The Week, vagyis az egy hétig tartó verseny legjobbja összetettben, ezért egyszerre két embert is jutalmaztak: Jesper Tjäder és Christof Schenk szörfelszereléssel lett gazdagabb.

Korántsem volt ilyen nehéz eldönteni azt, hogy a Best GoPro Ski Momentet, vagyis a legjobb pillanatnyi akciót ki kivitelezte: a sí szakemberei szinte azonnal rávágták, hogy Fabian Bösch Double Backflipje tetszett nekik a legjobban azok közül a mutatványok közül, amiket három különböző szögből is vettek a GoPro kamerái. Ezért a pillanatnyi gyönyörért Fabian kétezer dollárt kapott, amit arra költhet, amire csak szeretne.

Mesebeli környezet, nem igaz?

Mesebeli környezet, nem igaz? Katt a nagyobb felbontásért!  Fotó: David Malacrida

A teljesség igényével képtelenek vagyunk bemutatni az összes képet és videót, amit a Nine Knightson lőttek, ezért inkább a hivatalos oldal böngészését ajánljuk. A legjobb képekért és a fotópályázat győztes műalkotásaiért pedig ide kattintsatok.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.