Soha nem látott trükkök a Nine Queens versenyen

Az ausztriai Serfaus-Fiss-Ladisben megrendezett Suzuki Nine Queens 2015 verseny kétségkívül beírta magát a női szabadsízés és snowboardozás történelmébe. A versenyzők olyan trükköket hajtottak végre, amiken nemhogy mi, de még saját maguk is meglepődtek!

Suzuki Nine Queens – Day 6 Contest

A csaknem egy hétig tartó megmérettetés március 15 és 20 között zajlott le, a záró esemény pedig a Big Air Contest elnevezést kapta, ahol aztán a versenyzők tényleg mindent megmutathattak, amit tudtak, és még azt is, amit nem! Egy fiatal német szabadsíző, Lisa Zimmermann nyerte a versenyt – immáron sorban harmadjára –, a snowboardosok között pedig a norvég Kjersti Ostgaard-Buaas múlt felül mindenkit..

lifestyle

A laza hangulatú snowboard verseny egy óriási, egyórás jam session keretén belül zajlott le, ahol minden versenyzőnek nyolc “nekifutása” lehetett, és a legjobban sikerült két körből adódtak össze pontszámaik. Kjersti folyamatosan jól teljesített, amivel ki tudott tűnni a tömegből. Több sikeres mutatvány is létrejött: egy backside 540 japan és egy front 720 stale is. Ezeken a trükkökön felül Kjersti egy majdnem tökéletesen kivitelezett frontside 1080-at is megcsinált.

Kjersti meglepődött saját teljesítményén: “Meglep, hogy a pódium tetejére állhattam, mert nagyon fáradtan álltam a rajthoz, ezért nem voltam biztos benne, hogy jó leszek-e ma. Megpróbáltam olyan trükköket csinálni, amikről tudtam, hogy meg sem kottyannak majd, de aztán hirtelen, egészen véletlenül csináltam egy 1080 fokos előreszaltót, amit eddig soha életemben nem csináltam meg eddig. Fantasztikus érzés volt.”

A szabadsízők szintén brillíroztak: Lisa Zimmermann, a címvédő bajnok saját magát felülmúlva szórakoztatta a közönséget, és egy, a női szabadsízésben még korábban soha nem látott trükköt is végrehajtott, aminek angol kifejezése: switch left double 1080. A vezetőbíró, Kaya Turski saját szavaival írta le a történéseket: “Lisa egészen megtáltosodott. A nekifutása során különleges trükköket hajtott végre, amit igazán izgalmas és lenyűgöző volt élőben látni.”

A második helyen az olasz Silvia Bertagna végzett egy 900 tail grab-el, amit egy steezy 1080 tail grab követett.

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.