Hot-doggal Amerikába: az ilyen emberre nem azt mondják hogy bolond, hanem hogy hülye

Egy bolgár férfi úgy döntött, hogy miután kistrandolta magát Anglia déli partjánál, vesz egy hot-dogot és egy kishajót, amivel meg sem áll Amerikáig. És nehogy eltévedjen, a biztonság kedvéért magával vitte a szomszéd város, Southampton utcatérképét. Nem jutott sokáig, de kis híján így is belehalt.

A felkészülést és komoly háttértudást, tapasztalatot igénylő extrém sportok és képviselőik halála az, mikor tudatlan laikusok képzelik azt, hogy ugyanazt ők is meg tudják csinálni. És még veszélyesebb, amikor valaki még csak nem is részegen vág neki az kis magánexpedíciónak, hanem valóban teljesen ostoba.

Szombaton egy mindössze 14 láb (4,27 méter) hosszú kis vitorlás hagyta el Anglia déli partját, Christchurch kikötőjét, hogy átkeljen Amerikába, ami nagyjából 5600 kilométerre van nyugati irányban, az Atlanti-óceánon keresztül.

Miután riasztották őket, a vízimentők nagyjából öt mérfölddel az indulás után kapcsolták le, Bornemouth közelében, tehát szerencsére még nem sikerült kiérnie az Anglia és Franciaország közötti csatornából sem.

A hajóban egyedül ülő bolgár férfin még mentőmellény sem volt, de elszántan szorongatta Southampton utcai térképét, nehogy eltévedjen, és közben csak azt hajtogatta, hogy “én nyugatra megyek”.

Háromnegyed órán keresztül nem hagyta magát kimenteni, ezért a csevegést megunó a vízimentők egyszerűen kihúzták a vízzel teli vitorlást a partra. “Ha nem mentjük ki, meghal” – mondta tömören, de lényegre törően Pete Dadds, az egyik mentő, hozzátéve, hogy a férfinak azért volt amerikai vízuma.

Később kiderült, hogy 300 fontért (kb. 120 ezer Forint) vette a hosszabb útra tökéletesen alkalmatlan, ütött-kopott kishajót, útravaló gyanánt pedig hot-dogot, babot és egy zacskó kekszet vitt magával.

“A kihűlés és a tengeribetegség első jelei mutatkoztak rajta. Nem akart kijönni, hiába mondtuk neki, hogy ha itt hagyjuk, meg fog halni. Nem sokáig bírta volna.” A férfit a partra érkezés után azonnal kórházba szállították. Szerintünk a fizikai sérülések meggyógyítása után nem ártana pszichiátriára is elküldeni.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.