Hiszitek, vagy sem, ez a férfi 90 nap alatt 90 maratont futott le!!!

Mark Vaz megdöntötte az egymást követő napokon lefutott maratonok hivatalos Guinness Világrekordját, amikor 90 nap alatt 90 maratont futott le. Ez majdnem kétszer annyi, mint az előző rekord, ami 52 volt korábban. Mar nem áll meg: szeretné megdönteni az egy év alatt lefutott maratonok rekordját is. Döbbenet!

ezkesz

Fotó: Olaf Pignataro

Mark Vaz egyébként ablaktisztítóként dolgozik, de mielőtt beérne a munkahelyére, lefut egy maratont – ezt csinálta most kilencen napon át. Azt tervezi, hogy egy év alatt 400 maratont fut le, ezzel nem csak megdönti a jelenlegi rekordot (239), de beállít egy újat, amit az elkövetkezendő száz évben biztosan nem múl felül – legalábbis szerintünk.

A Red Bull egyik munkatársa, Alison Mann készített vele egy interjút is:

Alison: Milyen érzés volt teljesíteni a 90. maratont?

Mark: Nagyon elérzékenyültem, főleg akkor, amikor már csak két mérföld van hátra. Kilencven maraton volt a célom, de úgy döntöttem, hogy tovább futok, és megdöntök még egy Guinness Világrekordot.

Alison: Miért csinálod ezt, és miért épp 90 maratont tűztél ki eredetileg?

Mark: Azért kezdtem bele a kihívásba, mert pénzt szeretnék vele gyűjteni két jótékonysági szervezetnek, a Tommy’s The Baby Charitynek, illetve a Katherine House Hospice-nak. Kilencvenezer angol fontot szeretnék elérni. A terhesség is kilenc hónapig tart, és kíváncsi voltam arra, hogy a testem hogyan bírja a megpróbáltatásokat. Soha nem kételkedtem abban, hogy meg tudom csinálni. Amit én egyszer elkezdek, azt végigcsinálom.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.