Egy szál naciban mászott az Everesten, egy korty víz nélkül lefutott egy maratont a Jégember

A holland Wim Hof biztos szuperhősös filmeken nőtt fel, mert a kitalált karakterek emberfeletti képességeit utánozza. Húsz őrületes világrekord fűződik a nevéhez, többek között az Everest “rövidnadrágos” megmászása is.

omg-extrmlife

Wim Hof az évek során kiérdemelte a Jégember becenevet, hiszen teste képes ellenállni az olyan hidegnek is, ami egy normál emberrel percek alatt végezne.

2007-ben Hof egy cpővel a lábán és egy rövidnadrágban elkezdte megmászni a Mount Everestet. Ebben a cuccban “csak” 6,7 kilométer magasra jutott, ekkor vissza kellett fordulnia, de nem azért, mert fázott, hanem azért, mert megsérült a lába.

A csúcshódítás tehát nem sikerült neki, de elképesztő, hogy meddig feljutott. Mások a legmodernebb (kivéve a régi arcokat, akik elsőként mászták meg a világ legmagasabb hegyét) cuccokban sem tudnak feljutni 6700 méterig, de Hofnak ez sikerült. Azóta senki sem próbálta megdönteni ezt a rekordot – ezt nem csodáljuk!

ice-man-climbed-everest-in-shorts1

Egy évvel később, 2008-ban egy újabb rekordot vett a fejébe. Be akarta bizonyítani, hogy ő bírja legtovább jégbe zárva. Rekordja 1 óra, 13 perc és 48 másodperc volt, ami bekerült a Guinnes rekordok Könyvébe is.

wim-hof-breaks-world-record-for-longest-ice-bath-the-wim-hof-method

Jött 2009, ami szintén az ő éve lett. Ekkor úgy döntött, újfent egy szál cipőben és nadrágban megmássza a Kilimanjárót (5895 méter magas), ami két nap alatt sikerült is neki. Még ugyanebben az évben a “jó meleg” Finnországba utazott, ahol lefutott egy maratont (42 kilométer) mínusz 20 fokban – és megint csak kisgatyában!

2011 szeptemberében a Jégember újfajta kihívást teljesített. Ezúttal Afrikába költözött ideiglenesen, hogy ott is lefusson egy maratont a Namíb-sivatagban. Sikeresen teljesítette a távot, de itt már érthető, hogy miért csak egy rövid nadrág volt rajta. Az már viszont nem fér a fejünkbe, hogyan futott le 42 kilométert egy csepp víz nélkül.

A táv során 6,3 kilót fogyott.

Hogy mi lesz a következő, ami Hof eszébe jut, azt sosem lehet tudni, de ha nem szeretnél lemaradni egy kalandjáról sem, kövesd őt az Instagramon!

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.