FOB: vasárnap a vb-részvétel a tét

Az idei Footgolf Országos Bajnokság (FOB) másodszor látogat Zircre, a Forest Hills Golf Clubgyepén rendezik a sorozat hatodik állomását, ahol akár világbajnoki indulás is szerezhető.

11816988_526960124120720_6851753164250165831_n-1-e1441270561714

A nyolcállomásos hazai bajnokság, a FOB a hajrájához érkezik. A hatodik kör több szempontból is vízválasztó lehet, a verseny minden kategóriában egyre élesebb. A tét nem kicsi, a legjobbak nem csak a hazai győzelemért vagy minél jobb helyezésért hajtanak, hanem a világbajnoki részvételért.

Jövő januárban Argentína lesz a házigazdája a második vb-nek, ahol Lengyel Béla biztosan ott lesz, hiszen címvédőként erre automatikusan lehetősége nyílik. Magyarországról még tízen biztos követik őt. A felnőtt férfi kategória dobogósai, a szenior bajnok, és az őket az összetett ranglistán követő legjobb hatnak lesz esélye utazni a vb-re.

A felnőtt férfiaknál Bakó Attila, Németh Gábor, Nagy Balázs a dobogósok sorrendje, de a mezőny erősségét jelzi, hogy például a hetedik Lengyel esetleges győzelmével az élre ugorhat, persze, ha az előtte állók jóval mögötte végeznek.

A szenioroknál Zsuppán Péter kevéssel vezet Kiss Rudolf, Balázsi Csaba és Papp Péter előtt, de itt is igaz, hogy a hatodik Pandúr János is élre állhat.

A hölgyek versengése ugyan vb-kvótát nem ér, de izgalmas hajrá ígér. A címvédő Ujvári Izabellának iparkodnia kell, ha idén is nyerni akar. Kétszer állt rajthoz, mindkétszer nyert, de egyelőre negyedik Major Ilona, Nagy Nixi és Petkov Orsolya mögött.

A fiataloknál Kiss Roland eddig keveset hibázott, végig az élmezőnyben zárt, vezet is közel százötven egységgel Kókai Bence előtt, míg jelenleg Rozsáli Artúré a képzeletbeli dobogó harmadik helye.

A FOB állása ITT található.

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.