Ezek voltak 2015 legjobb extrém sportos képei

A népszerű külföldi magazinnál, a rockandice.com-nál összeválogatták a tavalyi év legjobb fotóit. Összesen 6 alkotást soroltak fel, ezekből mi kigyűjtöttük azt a hármat, hogy ne csak nekik, de nekünk is lehessen egy fotós toplistánk.

01_2582

Fotó: Alex Manelis

Az első hely sorsa gyorsan eldőlt: a bámulatos fotó a wingsuit-os Graham Hunt-ot mutatja be, amint a mélybe veti magát a Yosemite-völgy egyik legszebb pontjáról. Simán elhinnénk, ha photoshopról lenne szó: egy napsugár pontosan “telibe találja” a bázisugrót.

Sajnos egyik szemünk gyönyörködik, a másik sír a kép láttán, hiszen Graham már sajnos nincs az élők sorában. A fotó után egy héttel társával, Dean Potterrel együtt ugyaninnen, ugyanilyen felszerelésben ugrottak le, de mindketten meghaltak. A mai napig nem tudni, hogy mi okozta a szörnyű tragédiát.

Mile

Fotó: Paul Zizka

A második hely eldöntésében sem teketóriáztunk sokat: lenyűgöző, ahogy Mike Stuart a sarki fények alatt mászik a kanadai Jasper Nemzeti Parkban. A sarki fények állítólag egész este az égen csillogtak, ez pedig még azon a környéken is elég ritka.

BAILEY-201504053117-Edit

Fotó: Christine Bailey Speed

A harmadik helyezettről nekünk a Mission Impossible jutott az eszünkbe (illusztráció), ezért “mászhatott fel” a dobogó legalsó fokára. Csakúgy, mint Sam Elias, aki új útvonalat fedezett fel magának – amit Shaytan (5.14b)-nak neveztek el Libanonban.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.