Ejtőernyőzés közben halt meg a közismert extrémsportoló

A levegő meghódítása olyan drog az extrém sportolók egy részének, amiről egyszerűen nem tudnak leszokni – amíg az élet le nem szoktatja őket. A legendás Dean Potter, a híres bázisugró, Ian Flanders és egy 39 éves amerikai bázisugró után már a Nitro Circus egyik sztárja, Erik Lars Roner sincs köztünk. A profi ejtőernyős, síelő és bázisugró egy nyilvános szabadtéri golfrendezvényen halt szörnyet, miután felcsavarodott egy fára landolás közben.

erik

A 39 éves extrém sportolót a helyszínre érkező mentősök már nem tudták leszedni a fáról. Roner a freestyle motocross-os trükkökre építő Nitro Circus egyik oszlopos tagja volt. Az ő nevéhez is fűződik a síbázisugrás megszületése is, ahol az ugró sítalpakkal rugaszkodik el magas sziklákról, majd ejtőernyővel ereszkedik le a földre.

Roy Tuscany, Erik egyik barátja a helyszínen volt, és saját szemeivel látta a balesetet. Elmondása szerint Ronerre mindig lehetett számítani, így volt ez hétfőn, a golfos rendezvényen is, amit egy non-profit szervezet, a  Squaw Valley Intézet rendezett. A cég vezetőjét is megrázták a történtek:

“Még mindig nem dolgoztuk fel a tragédiát. Részvétünk Roner családjának” – mondta Rob Faris.

Ronert két gyermeke és felesége is gyászolja.

Forrás: origo.hu

 

 

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.