És mi csak várjuk és várjuk a speedriding világrekord megdöntését

Kevesebb, mint egy hónapja maradt az extrém sportoló olasz Armin Senonernek, hogy megdöntse a speedriding (síelés és siklóernyőzés ötvözete) 146.46 km/órás világrekordját a 3859 méter magas Königspitzén. Jelenleg a biztonsági intézkedések okozzák a legnagyobb fejtörést.

Armin Senoner_site inspection_Königspitze_Sulden       8art_IMG_0781_web

Armin egyre több időt tartózkodik az Ortler Alpokban, hogy akklimatizálódjon, vagyis hogy hozzá tudjon szokni az extrém környezeti viszontagságokhoz. A fiatal sportoló a hegyi mentőkkel is folyamatosan egyeztet, akik megpróbálják megjósolni: mikor, mennyi hó esik majd, és ellátják őt olyan tanácsokkal, amik vészhelyzetben életet menthetnek.

A rekord megdöntése pontos tervezést és kötélidegeket igényel, ráadásul a technológia is fontos szerepet játszik a siker elérésében.

“A modern technológia segítsége nélkül Neil Armstrong sem sétálhatott volna a Holdon” – emlékeztetett Markus Mair, a digitalalps.it ügyvezető igazgatója. “A legjobb, legfejlettebb technológiával támogatjuk Armint a projektben, mert az a célunk, hogy sikeresen, és ami még ennél is fontosabb, biztonságosan elérje célját.”

Armin Senoner is testing for the Worldrecord in speedflying

“Egy ilyen projekt elképzelhetetlen lenne a modern technológia közreműködése nélkül. Armin sebességét egy különleges GPS eszközzel mérjük majd le, és az Alpine School Ortler jóvoltából speciális személyzet gondoskodik Armin biztonságáért. A rekorddöntés napja kritikus lesz. Amint Senoner elindult, nem lesz lehetősége újrakezdeni. Attól a pillanattól kezdve csak saját magára számíthat.”

Olaf Reinstadler, hegyi mentő elmondta, hogy a látótávolság, a hó mennyisége, a szél sebessége, és a köd mennyisége nem az ember irányítása alatt van, ezért nem csak Armin ügyességére lesz szükség.

Armin Senoner és Olaf Reinstadler

Armin Senoner és Olaf Reinstadler egyeztet

“Minden tényezőt a legjobb tudásunk szerint vizsgálunk meg, de Arminnak mentálisan és fizikailag is száz százalékos formában kell a rajhoz állnia 3859 méter magasban…“ – magyarázta Bartolomeus Kohl, Armin menedzsere.

Már nem kell egy egész hónapot várnunk arra, hogy kiderüljön, sikerrel járt-e a küldetés.

Forrás: 8art Production

Comments

comments

2 hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.