Itt a ruha a speedriding világrekordjához

Mint ismeretes, Armin Senoner és menedzsere, Bartolomeus Kohl új speedriding világrekordot szeretnének felállítani négyezer méter magasban. Ehhez rengeteg felkészülés, tervezés és edzés szükségeltetik – ide tartozik a legmegfelelőbb ruházat kiválasztása is. Az öltözék dizájnjához – értékes nyereményekért cserébe – bárki hozzájárulhatott, és most kihirdették a győztest. A zsűriben ott volt Besenyei Péter műrepülő versenyző, repülőoktató, berepülőpilóta is…

Design Contest Jury final

Armin, az olasz sportember még az idén szeretné elérni a 150 km/órás sebességet a speedriding műfajában, ami ötvözi a síelést a siklóernyőzéssel. Speciális ruhájának terveit december 21-ig lehetett elküldeni menedzserének. A rajzokat, terveket világhírű extrémsportolók értékelték és osztályozták. Köztük volt Besenyei Péter, a német profi pilóta, Matthias Dolderer, a többszörös olasz úszóbajnok Laura Letrari, a kétkerekű járgányok egyik nagy királya, a többszörös világbajnok Chris Pfeiffer, az ausztriai Markus Stöckl, és a legendás amerikai JT Holmes is.

A zsűrinek nehéz dolga volt a legjobb terv kiválasztásánál, de végül döntöttek, és az olasz Katherina Oblettert választották ki győztesnek. A szoros versenyben az “ezüstérmet” Flo Hagena (Németország) szerezte meg, a dobogó képzeletbeli harmadik fokára pedig egy magyar, Lőrincz Miklós tervei kerültek.

Winnerdesign_Katherina Obletter_design the world fastest racing suit
Most már minden a ruhatervezőn, Nadine Lantschneren múlik, aki a való életben is megalkotja a még csak elektronikus formában létező ruhát, ami legkésőbb március végére elkészül.

Forrás: 8art Production / Bartolomeus Kohl

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.