Csak egy karnyújtásnyira volt, de feladta álmát, hogy életet mentsen

Egy angol hegymászó már csak 500 méterre volt attól, hogy megmássza az Everestet, de mivel látta, hogy egy másik hegymászó nagy bajban van, ezért inkább visszafordult, hogy megmentse. Ez egy olyan sztori, amitől libabőrös leszel, és könnybe lábad a szemed.

Amikor Leslie Binns a serpájával együtt az Erkély-csúcshoz ért (8412 méteres magasságban), felnézett a magasba, mert úgy látta, hogy valami baj van. Odament hozzá, és megkérdezte a serpáját, hogy lát-e valamit, az pedig megerősítette, hogy valaki bizony nagy bajba került.

Sunita Hazra éppen magatehetetlenül csúszott le a hegyről. Egy biztonsági vonalban megakadt, de a nő utána továbbcsúszott úgy 50-60 métert – közben Leslie már úton volt felé.

Mint egy képzett rögbis, az angol férfi úgy kapta el a nőt, hogy ne csússzon tovább a lejtőn. Sunita ekkor még félig magánál volt, ezért Binns levette az oxigénmaszkját, és odaadta neki – úgy gondolta, hogy ez ad majd elég erőt a nőnek ahhoz, hogy a saját lábán másszon le a hegyről.

A nő látszólag rendbe jött, lábra tudott állni, magához kötözte segítőjét, ésmegkezdte az ereszkedést. Húsz méter után összeesett. Leslie ekkor a következőket mondta a serpájának:

“Nem megyünk fel a csúcsra. Segítenünk kell rajta, levisszük a hegyről.” – és így is lett.

A sikeres mentőakció után a hölgy egy videós üzenetben köszönte meg a férfinak, hogy megmentette az életét:

“Leslie, te vagy az, aki miatt most a családommal lehetek. Te vagy az, aki megmentette az életem, pedig csak pár méterre voltál az álmodtól. Annyira rosszul voltam, hogy még a nevedet sem tudtam megjegyezni, de később elmondtam mindenkinek, hogy egy brit hegymászó mentett meg.” – mondta mosolyogva a szívszorító szavakat.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.