Magyar footgolf siker az Egyesült Államokban!

A világ legnagyobb pénzdíjas versenyén, az Egyesült Államokban négy magyar képviselte hazánkat. A Budapest FootGolf Team játékosai közül ketten is a legjobb ötben végeztek a US Pro-Am Tour második állomásán, Port St. Lucieben.

11162194_937115499674608_9217557287814170680_n

”Don’t cry for me Argentina! Hungarians coming to the World Cup” – énekelte Podusil György ( a képen jobbra) az eredményhirdetésen, miután az argentin Christian Otero mögött második lett a US Pro-Am Tour versenyén, és bezsebelte a háromezer dolláros pénzdíjat. Klubtársa, Tajtyi Róbert (a képen balra) ötödik, Papp Péter tizenegyedik, Balázsi Csaba tizennyolcadik lett a hatvanfős mezőnyben. Utóbbi a szenior kategóriában tizenhárom versenyző közül a harmadik helyen zárt.

“Úgy néz ki, hogy a második helynél nem jut jobb nekem,” – viccelődött György a díjátadót követően, hiszen tavaly is bezsebelt már egy ezüstérmet a tengerentúlon. “De a viccet félretéve hatalmas eredmény egy ilyen erős mezőnyben, ahol a világ legjobb játékosai ellen játszottunk. A tervet sikerült teljesíteni, megismételtük a tavalyi eredményt, nagyon boldog vagyok. Mégis úgy érzem, korábban kellet volna kijönnünk, mert az átállásra ráment az első versenyem. De a másodikra fejben és testben is topon tudtam játszani és ez megmutatkozott az eredményemen. Fejben nagyon erős voltam, az argentin játékosok folyamatosan tapsoltak a 30-40 méteres elrakásaim után.”

Elmondása szerint a futball nyelvére lefordítva a két magyar az első ötben olyan, mintha a Bajnokok Ligája elődöntőjében két magyar csapat lenne, ebből pedig az egyik döntőbe jutna.
A friss dobogós szerint a két amerikai versenyt toronymagasan nyerő Christian Otero egy másik bolygó szülötte. – Messihez tudnám hasonlítani, élmény vele egy flightban játszani. Fejben, jobbal-ballal tökéletes. Például az első kilenc lyuk után szinte azonos eredménnyel fordultunk, majd kitette az indexet és a második kilenc lyukon -8-at rúgott.

– Oterót megcsípni nem lehet – erősítette meg csapattársa szavait Tajtyi Róbert, aki idén kétszer is a ötödik tudott lenni. – Maximálisan meg vagyok elégedve a magam teljesítményével. A fejlődésem egyenes úton halad. Az előző amerikai túrán kétszer hetedik voltam, most kétszer ötödik. Hogy maradt-e bennem pár kihagyott rúgás? Hàt persze, az mindig is lesz! Az a fránya egy pont különbség bosszant, amivel a harmadik helyet is elcsíphettem volna.

A teljes eredménysor IDE kattintva található. A sorozat négy állomásból áll össze. Két versenyt rendeztek egy hét leforgása alatt a keleti parton, és augusztusban újabb kettőt tartanak a nyugati parton. A mieink mostantól az európai sorozatra fókuszálhatnak, hiszen a következő öt hétvégén hat helyszínen folytatódik a European FootGolf Trophy Tour. Május utolsó hétvégéjén Norvégia és Franciaország is versenyt rendez, majd sorrendben Hollandia, Olaszország és Svájc lesz házigazdája a kupasorozatnak.

Forrás: magyarfootgolf.hu

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.