50 nap alatt 50 Ironman? Van, aki megcsinálta

James Lawrence igazán kiérdemelte becenevét, az “Iron Cowboy”-t. A 39 éves férfi korábban már szerepelt a Guinness rekordok Könyvében: 2012-ben ő volt, aki az emberiség történelmében a legtöbbször teljesített Ironman-távú triatlonokat egy év leforgása alatt, szám szerint 30-at. Az elnyűhetetlen sportoló a rekordot idén csaknem megduplázta.

Ha így nézel ki, és így tudsz teljesíteni, BÁRMIT hordhatsz. © JessaKae Maddocks

Ha így nézel ki, és így tudsz teljesíteni, BÁRMIT hordhatsz. © JessaKae Maddocks

James 2015 elején tűzte ki célul, hogy 50 triatlont tesz meg 50 nap alatt, 50 különböző államban. Ez 3,86 km úszást, 180,25 km kerékpározást és 42,2 km maratoni távú futást jelent. Minden. Egyes. Nap.

*hatásszünet*

Lawrence a zord időjárási viszontagságoknak köszönhetően kétszer szobabiciklin és belső úszómedencében teljesítette a távokat, de ettől függetlenül elmondhatjuk, hogy teljesítette a feladatot.

A Red Bull munkatársai interjút készítettek az Iron Cowboy-jal, aki elárulta többek között azt is, hogy jótékonysági célok is vezérelték (ismerős?): a projekttel a sztár a Jamie Oliver Food Foundation-nek gyűjtött pénzt.

there’s-some-serious-running-happening-here

Red Bull: melyik volt a legnehezebb napod?
Lawrence: Tennessee-ben egyszer elaludtam a bringámon, és leestem róla menet közben, a 30. mérföldnél. A túrát csúnya horzsolásokkal kellett folytatnom, és végigcsinálnom.

RB: Elaludtál?
Lawrence: Nagyon sokszor voltam álmos az 50 nap alatt, ezzel gyűlt meg a legtöbb bajom. Úszás és futás során aktívan mozogsz, de bringa közben simán el lehet aludni. Még úgy is, hogy a szívem száznál is jóval többet vert percenként.

RB: mit tartalmazott az étrended?
Lawrence: Általában tojást és röszti burgonyát ettem minden nap, összesen hét, maximum nyolcezer kalóriát vittem be a szervezetembe, minden bringaút előtt 3500 kalóriát ettem.

RB: Úgy tudjuk, jó sokan követték végig az utadat.
Lawrence: Ez így igaz. Meghívtam pár embert, hogy kövessenek és szurkoljanak. Volt nap, amikor csak tízen, de volt olyan is, amikor kétezren követtek. Ez nagyon sokat jelentett nekem.

Fotók: Red Bull.com

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.