Újabb magyar MTB csapat kap profi státuszt

Idén januárban a Cube-Csömör is benevezett a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnél (UCI) nyilvántartott mountain bike profi csapatok versenyébe. A Cube-Csömör több mint tíz éve az egyik legeredményesebb csapat hazánkban, tagjai 2015-től immár profi státusszal vesznek részt a viadalokon. A klub berkeiben versenyzik többek közt a nanjingi ifjúsági olimpikon Erdélyi Attila és a többszörös olimpiai kerettag Buruczki Szilárd is – írja a velo.hu.

cubecsomor_1073

“Szeretnénk, ha a 2020-as tokiói olimpiára versenyzőnk kvalifikálni tudna. Az együttes részt vesz a felnőtt, U23-as és az U19-es kategória nemzetközi versenyrendszerében, emellett természetesen jelen leszünk a legtöbb magyar versenyen is” – mondta a felnőtt hegyikerékpáros válogatottat is irányító szövetségi kapitány, Valter Tibor edző.

“A csapat három felkészítő edzőtáborral készül a szezonra. Két külföldi összetartás után az együttes hazai edzőtábori központjában, Velencén, a Velence Bike apartmanjaiban fog táborozni és felkészülni a tavaszi versenyekre. Az első megmérettetés március 29-én az ausztriai Langenloisban egy C1 kategóriás viadal lesz, hazai közönség előtt pedig Salgótarjánban április 19-én, az év első rangos magyar versenyén fognak rajthoz állni a versenyzők” – tette hozzá a szakvezető.

A csapat a hivatalos bemutatóját 2015. február végén, a Hungexpo területén megrendezésre kerülő Bringa Expón tartja, legnagyobb támogatójával a Cube kerékpárgyártó magyarországi forgalmazójával és a többi támogatóval együtt.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.