6500 méterről snowboardozott le a legenda

Ha snowboard, akkor Jeremy Jones, akinek a neve már fogalom, és aki közel a negyvenhez elérkezett élete legkeményebb kihívásához. A Mount Everest szomszédságában egy 6500 méter magas csúcsról siklott le deszkájával, és elég csak ránézni hegyre, hogy megértsük: miért volt még a legjobbnak is ennyire nehéz.

“Még sosem siklottam le ilyen nagy és ennyire meredek hegyoldalon – mondta Jeremy Jones, aki arról híres, hogy snowboarddal a lábán gyakorlatilag bárhonnan le tud jönni. Legújabb, “Higher” című filmjét a Himalájában vette fel, ahol egy névtelen, 6500 méter magas csúcsról jött le a Mount Everest szomszédságában.

Mászó- és csúszótársával, Luca Pandolfival együtt három hétig túráztak a világ legmagasabb ormai között, míg elérték a hegy alját. Itt már nemcsak a tudásukra volt szükség, hogy fel- és lejussanak, hanem akklimatizálódniuk is kellett a ritka levegőben, és kihasználniuk az időjárási ablakot.

jeremy_jones_nehez

Ez a lejtő jó lesz!

“Ebben a magasságban a snowboardozás annyi energiát igényelt, hogy lefelé minden egyes forduló után kapkodtam a levegőt – emlékszik vissza Jones a 600 méteres hófalon töltött időre. – Úgy éreztem magam, mintha víz alatt snowboardoznék.” A film megjelenése őszre várható.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.