Tereptriatlon: Mester Bálint bronzérmes!

A szlovák tereptriatlon bajnokságon Selmecbányán Mester Bálint a X2S Superior TEAM versenyzője a dobogó harmadik fokára állhatott a férfiak között, Oberfrank Rezső szintén bronzérmet szerzett a juniorok között, Bognár Ábel pedig pedig ezüstérmet a serdülők között.

szlovak-tereptriatlon-mester-mtb

Selmecbánya mellett egy fantasztikus erdei környezetben rendezték a szlovák tereptriatlon bajnokságot (ahol a magyar versenyzők korábban is értek el sikereket). Ezen a versenyen 1000m úszás várta a versenyzőket a tengerszemben, majd 25 km terepkerékpár gyors, de nehéz pályán és végül 8 km terepfutás.

Mester Bálint korosztályos világbajnoki bronzérmeshez méltóan a verseny elejétől kezdve az élmezőnnyel haladt, a sziklás erdei szakaszokon több alkalommal is vezetve a szlovák bajnokot és EB bronzérmes Tomas Jurkovicot. A verseny későbbi győztese Tomas Kubek kockáztatott és hatalmas tempót diktálva egyedül állt a kerékpáros szakaszon a mezőny elejére. Bálint jobb időt futott, mint Kubek, de nem tudta ledolgozni a hátrányt, ahogyan Jurkovic sem – így a végső sorrend Kubek (1:48:03), Jurkovic (1:50:28), Mester (1:55:43) lett.

szlovak-tereptriatlon-mester-run3 (1)

A fiatalok versenyében Oberfrank Rezső magabiztosan a rajttól a célig tartotta a dobogós helyet (1:04:29), a győzelmet Fazekas Tadeas szerezte meg egy órán belüli (0:59:14) idővel.

Tóth György a veterán kategóriában 10. helyen ért célba – a reggeli kánikulai rajt után már hatalmas viharban, jégesőben.

A magyar csapatot a X2S TEAM, a Superior, a Salomon, az Életfa Program és a Driving Experience támogatja a sikerek elérésében.

A magyar tereptriatlon bajnokságot augusztus 15-én rendezik Eger mellett Felsőtárkányban, a terepduatlon bajnokságot pedig szeptember 6-án a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban.

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: X2S TEAM, Tóth Viktor

 

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.