Öt egyszerű és hasznos tipp: hogyan NE halj meg a bringádon!

A bicikliseket kevés dolog védi száguldás közben, nem mindig elég a bukósisak, a könyök- és térdvédő, ezért nagyon körültekintőnek kell lenni a nyeregben. Rachel Atherton profi bringás elárulja, hogy ő mit tart az öt legfontosabb dolognak, ha nem akarsz meghalni a bicikliden. Megszívlelendő tanácsok…

Parti Andrásnak itt nem volt tiszta a szemüvege

1. Tudd, hol és merre mész! Legyél tisztában a tereptárgyakkal, hacsak nem akarod, hogy 40-50 km/órás sebességnél olyasmi bukkanjon fel az orrod előtt, amiről azt sem tudtad, hogy ott van, és már esélyes sincs kikerülni.

2. Legyen mindig tiszta a bringás szemüveged! Nagyon fontos, hogy a terepen mindent láss magad körül. A legfeleslegesebb baleset az, amikor olyan dologgal ütközöl, amiről azt sem tudtad, hogy ott van, pedig egy kis szemüveg-tisztogatással megoldhattad volna.

3. Ne félj időnként lazítani! Nyugi, néha nyugodtan lassíts, nem kell egyfolytában száguldozni. Ha úgy érzed, lassabb tekeréssel nyugtasd le magad, akkár állj is meg, és pár perc múlva újult erővel folytathatod.

4. Ha lehet, kerüld a fákat! A legtöbb balesetet a mountain bike-ozásnál a fákkal való ütközés okozza. A fa nem fog arrébb menni, sőt, ha nekimész, azt se veszi észre. Te viszont egész biztosan, és akár komoly sérülés lehet a vége.

5. Élvezd a bringázást! Ne vezess görcsösen, legyél laza és szabad, ne erőltess semmit, és akkor úgy és annyival fogsz száguldani, amit te is biztonságosnak érzel.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.