Muhari Gábor lett a legjobb ultramaratonista Európában

Muhari Gábor nyerte meg az ultramaratonok európai szintű versenysorozatát. Összesen három versenyen indult, mindannyiszor dobogóra állhatott, és egy elképesztő pályacsúcsot is lefutott.

20120404-muhari-gabor-ultramaratonista6

Az Európa-kupa során összesen hét – legalább 50, maximum 100 kilométeres távon – versenyt szerveztek, amik általában hegyen-völgyön át vezetnek. Ezeken már a célbaérni is nagy szó, de ha valakinek az a célja, hogy jobb legyen a többieknél, az összetett rangsorban a három legjobb eredményéből szerezhet magának pontokat. Gábor takarékoskodott az energiájával: az utolsó három állomást vállalta be, ezekre időzítette a csúcsformát.

Az első megmérettetésen, szeptember 5-én 75 kilométeres távon teljesített, ekkor mindössze 12 másodperccel maradt el a pályacsúcstól. Két héten belül a 60 kilométeres verseny következett, 1686 méteres szintemelkedéssel. Itt a magyar kiválóság 26 perccel javította meg a pályacsúcsot.

Muhari utoljára október 24-én futott Németországban, itt második lett. Hét perccel kapott ki az első helyen beérő Richard Schumachertől.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.