Megnyertük a csapatversenyt a legrangosabb footgolfos sorozatán

Hazánk nyerte a csapatversenyt a Kisorosziban rendezett IV. Hungarian International Footgolf Openen. Az European Footgolf Tour szerencsés számú, 13. állomásán egyéniben holland siker született, de hét magyar is a legjobb húszban zárt.

SONY DSC

Papp Péter koncentrál

Hiába érkeztek a világ legjobbjai Kisorosziba, a hazai csapat ellen senkinek sem volt esélye nyerni. a háromezer euró összdíjazású versenyen Podusil György sokáig harcban volt az elsőségért, végül Papp Péter lett a legjobb magyar.

A verseny két napig tartott, a versenyzőknek (összesen 113-an voltak) ez idő alatt kétszer tizennyolc szakaszt kellett teljesíteniük. Az első nap után éllovas Podusil György (BFGT) sokáig vezetett, majd minimális hiba csúszott a játékába a hajrában, ami után kilencedik lett.

Többen is az élmezőnyből vágtak neki a második napnak a mieink közül, Papp Péter (BFGT) a negyedik legjobb eredménnyel érkezett a klubházba, a 9-6-3-1 szabály alapján az ötödik pozícióban zárta a tornát.

“Szerettem volna a legjobb tízben végezni, mindig ez a célkitűzés egy nemzetközi verseny előtt. Örülök a dobogóközeli helyezésnek, az szomorít el egy kicsit, hogy ehhez az is kellett, hogy a végén a honfitársaink hibázzanak. Ez volt az utolsó EFT-versenyem idén, sokat utaztam 2016-ban, a hátralévő három fordulóban nem lépek pályára” – mondta a hétvége legjobb magyarja.

SONY DSC

Jim Kuipers

A csapatversenyben a négy legjobb egyéni eredményt számítják, ez alapján a magyarok nyertek, miután minimális különbséggel, csak a lövések számában előzték meg az ugyanannyi pontot gyűjtő hollandokat, míg a szlovákok állhattak fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Két nap után Jim Kuipers, Tomas Bartko és Matias Perrone egyaránt -9-es eredménnyel állt az élen, a szabályok értelmében szétrúgás döntött a dobogós helyekről. Ez a próbálkozás egy újabb döntetlent szült, így a klasszisok újra nekirugaszkodtak a pályának, ami így egyre nagyobb nyomást gyakorolt rájuk.

Mindhárman jól bírták lelkileg a szoros döntőt, de Kuipers idegei voltak a legacélosabbak, egy rúgással legyőzte a többieket. Kuipers ezzel megnyerte negyedik nemzetközi versenyét idén.

Az Albert pálya új pályacsúcsa nem a fentebb említett sportemberek nevéhez, hanem az ír Cathal Jenkinson-hoz fűződik, aki -8-ra javította a korábbi rekordot vasárnap.

A hölgyek versenyét a szlovák Rebeka Rezna nyerte, megelőzve Major Ilonát (FTC Footgolf) és az olasz Anna Maria Castellit.

Fotók: Hole Hunters

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.