Meglepetés az I. Running Warriors akadályfutáson

Szombaton került sor a Running Warriors akadályfutás első magyar futamára a Nógrád megyei Bánkon, ahol a különleges kalandpályán két távon indulhattak a résztvevők, de a gyerekeknek is alkalmuk volt kipróbálni az akadályfutás szépségeit.

A női top 3

Hernádi Eszter (1.) Kreiszl Boglárka (2.) Klein Eliza (3.)

A hosszú „Predator” távon a győzelmet a férfiaknál Sipiczki Csaba (X2S Superior TEAM) szerezte meg, a nőknél viszont meglepetésszerű eredmény született: Hernádi Eszter (Spartan Training Pilisszentkereszt-Pomáz, ) lett az első, aki részben saját magának, részben pedig edzőjének, Jánszki Katalinnak köszönheti a sikert.

A hasonló versenyekhez képest a Running Warriors több természetes akadályt és váratlan fordulatot tartogat a résztvevőknek. A bánki pálya nagyon kis területen volt kijelölve, mégis a résztvevők többségének olyan élménye volt, mintha bejárta volna az egész környéket. A legnagyobb meglepetést a patak és mocsárátkelés, illetve a hosszú alagút futás okozta. Ez utóbbi valódi unikum volt, hasonlót még nemzetközi versenyeken sem lehet találni.

“Nehéz dolgom volt az akadályoknál. A nálam magasabb versenyzőknek a termetük miatt könnyebb dolguk van, amikor ugrani vagy mászni kell, de a jó kondi hozzásegített a győzelemhez. Szerintem sokan ott rontották el, hogy az elején, az emelkedőn nem adtak bele mindent. Én ott próbáltam elszakadni a tömegtől, ami sikerült is. Sokan itt négykézláb közlekedtek, úgyhogy én itt igazából nem is futottam, hanem egyenesen menekültem.”   – nyilatkozta magazinunknak Hernádi Eszter, aki később az első helyen végzett.

running-warriors-media2

Rozina Tamás, ötletgazda és versenyigazgató így jellemezte az eseményeket:

“Ez az első futam volt, egyfajta főpróba. A második verseny ehhez hasonló lesz, de több távon, még izgalmasabb pályával és közösségi programokkal. Célunk az, hogy a kaland és kihívés szerető magyar emberek színes és tartalmas programot kapjanak, amelyről évek múlva is tudnak mesélni.”

A verseny szervezői (HKSE, Bánk SE, X2S TEAM) a következő versenyt szeptember 12-én rendezik meg egy kihívásokkal teli meseszép területen, Szandaváralján.

Forrás: terepsport.hu

Fotó: X2S TEAM, marketingfree.eu, Running Warriors

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.