Meghalt egy magyar túrázó Ausztriában

A hó alatt holtan találták meg azt a magyar férfit, aki vasárnap tűnt el Ausztriában, a karintiai Bad Kleinkirchheimnél – írja az Index.hu.

HET

A hír24 értesülései szerint a harminckét éves magyar férfit egy nap keresés után találták meg. A szállásánál hívták ki a mentőket, miután a túrázó nem tért vissza egyik útjáról, és a telefonját sem vette fel. A kereséssel először éjjel egy óráig próbálkoztak, majd reggel újrakezdték. A férfi az ORF híradása szerint gyakorlott sportember volt, karácsony óta dolgozott Bad Kleinkirchheimben.

A második keresés során világossá vált, hogy lavina okozhatta a férfi halálát. A hatóságok telefonja hálózati adatai nyomán kiderült, hogy utoljára délután kettőkor adott életjelet, amikor édesanyját hívta. A hegyimentők különösen óvatosan kutattak a férfi után a hóban, mert abban reménykedtek, hogy a hó alatt egy üregben életben lehet. Amikor rátaláltak, kiderült, hogy megfulladt a hótömeg alatt.

A mentésben összesen száz hegyi mentő vett részt, akiket tűzoltók, mentőkutyák, rendőrkutyák és egy hőkamerás helikopter segített.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.