Matt Macduff majdnem ott végezte a Végzet Karikáján

Matt Macduff profi freestyle MTB-s, de majdnem otthagyta a fogát azon a 12 méteres építményen, amit a Végzet Karikájának (Loop of Doom) becéznek. Március 19-én tesztelte a félelmetes pályát, de nem úgy mentek a dolgok, ahogy azt ő eltervezte. Hatalmasat borult.

A mutatvány egyáltalán nem számít újdonságnak: 1900-ban (!) egy bizonyos Diavolo (olaszul ördögöt jelent) nevű ember megépíttetett egy hat méteres “karikát”, amin biciklivel át is ment, de Macduff verziója ennél sokkal magasabb és nagyobb.

Diavolo

Diavolo

A modern Végzet Karikáját egy hónapig építették, teljes titokban, mert Matt nem akarta, hogy más tudomást szerezzen róla, és előbb megcsinálja a hajmeresztő mutatványt. Ezen Matt utólag már csak mosolyog, hiszen rajta kívül nem sokan vállalták volna be ezt a menetet.

A Loop of Doom-ra már felmászni is félelmetes, mert a bringát is vinni kell a tetejére, ahonnan neki lehet lódulni az útnak. Sajnos Matt hatalmasat esett a karika tetejéről, nem volt elég a lendület.

Az első dolog, ami az eszébe jutott, hogy meg fog halni. Elmondása szerint az idő teljesen lelassult, de hamar észbe kapott, pillanatokkal később már tudta, hogy ha nem is lesz kellemes a földet érés, túl fogja élni.

A hat méteres verzió

A hat méteres verzió (fotó: the-rise.com)

“A lehető legkeményebb talajra sikerült esnem. Szörnyű volt. Vért köhögtem fel, de örültem, hogy tudom mozgatni a lábaimat.” – mesélte a the-rise-nak.

Macduff jobb csuklója tíz helyen eltört, jobb bokája pedig három helyen. A kórházban egy hetet töltött, most már otthonában lábadozik. Arra a kérdésre, hogy megpróbálkozik-e még egyszer a mutatvánnyal, ezt válaszolta:

“Ha biztonságosabb lesz a Karika környéke, akkor 100%, hogy újra nekifutok, mert tudom, hogy meg lehet csinálni. Tanultam az esetből, ha lesz folytatás, akkor sokkal többet készülök majd, rá, mint korábban.”

Matt most már elárulta a titkot, de valamiért úgy érezzük, hogy ezek után nincs ember a földön, aki utána merné csinálni mindezt.

Forrás: bikemag.com

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.