Már 31 halottja van Japán második legnagyobb tűzhányójának

Mount Ontake, Japán (CNN) – legalább 31 embert halhatott meg a vulkán csúcsán, egy hirtelen és váratlan kitörés következtében. A holttesteket helikopterrel szállították le a katonák a 3067 méter magas hegy tetejéről…

A füst mindent beborított...

A füst mindent beborított… Forrás: news.yahoo.com

A Japán központjában lévő vulkán hatalmas füstfelhőt engedett ki magából, ami a hegy oldalán azonnal végigsöpört, elnyelve az útjába kerülő mászókat is. Szemtanúk szerint a kitörésnek olyan hangja volt, mint a mennydörgésnek…

A rendőrség állítása szerint az emberek már halottak voltak, amikor a helyszínen megtalálták őket röviddel a mentés megkezdése után. Egyelőre rejtély, hogy mi okozta halálukat – a mérgező gázok, a fullasztó hamu, a leomló sziklák, vagy egyéb, egyelőre ismeretlen körülmények. Az élő közvetítésen látni lehetett, ahogy a katonák sorra cipelték a sárga hullazsákokat a helikopterbe, miközben folyamatosan járt a motor. A tetemeket gyorsan egy közel lévő általános iskolába szállították, ahol megvizsgálták őket, miközben családtagjaik kint várakoztak.

d1641881478919033981a00bb26374e5

Forrás:  news.yahoo.com

A “mentés” háromszázötven katona és tűzoltó munkáját vette igénybe – eddig. Az erőfeszítéseket ugyanis felfüggesztették a mérgező gázok és a hamu koncentrációjának megnövekedése miatt, ráadásul a vulkán még mindig ontja a füstöt magából.

A szombati kitörés volt az első emberéletet követelő eset a Mount Ontake modern történelmében – 1979-ben a vulkán egyszer már kitört, de akkor nem voltak halottak. A mostani tragédiában negyvenen sérültek meg, hárman súlyosan. A túlélők a japán médiának elmondták, hogy kődarabok záporoztak rájuk, ezért fedezékbe kellett vonulniuk. A következő hat napban újabb kitörésre figyelmeztettek a tudósok.

250232e12a9af626600f6a7067007f00

 Forrás: yahoo CNN

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.