Magyar ezüst- és bronzérem az Ironman Budapesten

A férfiaknál a portugál Bruno Pais, míg a nőknél a dán Michelle Vesterby nyerte az Ironman Budapest 70.3 néven szombaton rendezett nemzetközi triatlon viadalt, legjobb magyarként Csomor Erika második lett.

ironman_budapest_belso2

Indul az úszás (Fotó:Facebook)

A triatlonosoknak 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21,1 kilométer futást, azaz összesen 113 kilométert, tehát 70,3 mérföldet – innen az elnevezés – kellett egyhuzamban teljesíteniük. Reggel 9 órakor Tarlós István főpolgármester nyomta meg a dudát, amelynek hangjára elrajtolt a mezőny.

A nőknél Michelle Vesterby és Horváth Gréta volt a leggyorsabb a Kopaszi-gátnál rendezett első számban, ekkor Csomor Erika még nem volt az élmezőnyben. A kerékpározás során Vesterby egyedül maradt az élen, Csomor pedig dobogós helyre küzdötte fel magát, majd a félmaratonon a legjobb időt érte el, de Vesterbyt már nem tudta utolérni. Harmadiknak Halász Anna futott a célba.

ironman_budapest_belso1

Hankó Dávid (Fotó: MTI)

A férfiaknál Bruno Pais elsősorban kiváló futásának köszönhetően győzött, abban a legjobb időt érte el. A legjobb magyar Hankó Dávid lett, aki 3:57:25 órás teljesítménnyel hetedik lett. A nyolcadik Tarnai László szintén még a négyórás álomhatáron belül ért célba.

A világkupán 57 országból közel kétezer versenyző indult, melynek hetven százaléka külföldi volt, köztük például három bahreini herceg is.

Ironman Budapest 70.3, eredmények:

Férfiak:
1. Bruno Pais (portugál), 3:47:39
2. Alberto Casadei (olasz), 3:48:50
3. Ronnie Schildknecht (svájci), 3:51:24

Nők:
1. Michelle Vesterby (dán), 4:19:21 óra
2. Csomor Erika (magyar), 4:25:47
3. Halász Anna (magyar), 4:26:13

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.