Magyar ezüst és bronz a román tereptriatlon bajnokságon

Sportolóink újabb nemzetközi dobogós helyekkel gazdagították a magyar terepsport dicsőségfalát: Mester Bálint ezüst-, Váraljai Vázsony bronzéremmel tért haza a román tereptriatlon bajnokságról.

mester-balanescu-varaljai-erdely-tereptriatlon-2015 (1)

Erdélyben, Bözöd község mellett rendezték meg a román bajnokság záró futamát, ahol Mester Bálint (X2S Superior TEAM) és Váraljai Vázsony (TEAM Econix) is rajthoz állt. Mindketten ismert versenyzők Erdélyben, hiszen több győzelmet, dobogós helyet szereztek már. Bálint idén a szakág mindkét számában (tereptriatlon és terepduatlon) magyar bajnoki címet szerzett, így komoly esélyekkel állt a rajtvonalra.

A legerősebb ellenfél a román bajnok Ciprian Balanescu volt, aki Bálinttal fej-fej mellett haladt végig. A magyar sportoló jobbak bizonyult az úszásban, kerékpáron váltva vezették a mezőnyt, ám a táv második felében Balanescu egy technikás emelkedőn előnyt szerzett és Bálint hiába futott jobban, nem tudta megszerezni a győzelmet. Harmadik helyen Váraljai taktikus versenyzéssel és egyenletes teljesítménnyel érkezett célba.

Mester Bálint így nyilatkozott a célban: „Jó verseny volt ajánlom mindenkinek az erdélyi terepversenyeket. Erdélyben terepkerékpározni sokkal többen szoktak, mint országútizni, ezért ha valaki elkezd triatlonozni, az először tereptriatlonon vesz részt. Jó lenne, ha ez Magyarországon is így lenne.”

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: X2S TEAM

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.