Lengyel Béla harmadik, Magyarország második a footgolf európai kupasorozatán

Végéhez ért az első kontinentális kupasorozat. A European Trophy Tour (ETT) kilenc állomásos sorozatában svájci siker született. A záró versenyen, Portugáliában ötös holtverseny után Lengyel Béla nyert, ezzel összetettben a világbajnok a felkapaszkodott a harmadik helyre. Az országok versenyében Magyarország a második lett – írja a magyarfootgolf.hu.

10730833_10203445948165689_6996278185530120312_n

Lengyel Béla így örült a verseny után

Barátságtalan, esős időjárás fogadta azt a száznál is több játékost, Portugáliába, a footgolf történetének első, teljes szezont felölelő, nemzetközi tornája, az ETT záró hétvégéjére érkeztek. A gyakorlónapon a csapadék sokat rontott a körülményeken, de aztán másnapra egy kicsit kedvezőbbek voltak a feltételek, míg végül végre pazar idő, húsz fok feletti hőmérséklet fogadta a footgolfosokat. A kiváló gyepen négy női induló is volt, ezúttal azonban mindenki a férfiak mezőnyében kialakult izgalmas végkifejletre volt kíváncsi.

IMG_0889

Az éllovasnak, a svájci David Mancinónak nem kellett izgulnia, hiszen csak az argentin Otero és a holland Wetzel előzhette volna meg, de mindketten kihagyták a dél-európai végállomást. A világbajnok Lengyel Bélának nyerni kellett volna ahhoz, hogy összetettben a harmadik helyre odaérjen…

A Quinta da Marinha pályáján Lengyel Béla (EMFGSE) és Bogár Krisztián (FTC Footgolf) remekeltek: a második nap után az élbolyban szerepeltek, az utolsó nap délutánjára pedig a mezőny élén végeztek. Következhetett a ”hirtelen halál”. Az elsőséget a két magyar, valamint a holland Van Bracht és a svájci Mancino között döntötték el. Legalábbis szerették volna, de mind a négy footgolfos azonossan jól szerepelt, holtverseny alakult ki. Jöhetett a közelítő rúgás; itt egy megadott pontról kellett minél közelebb juttatni a játékszert a lyukhoz, úgy, hogy a riválisok nem láthatták, hol áll meg a másik labdája.

IMG_1058

Ebben a harmadiknak rúgó világbajnok, Lengyel Béla volt a legjobb, besöpörve a győztesnek járó száz pontot. Második a holland Van Bracht, harmadik helyen a már ETT-győzelmét zsebben tudó Mancino végzett, míg Bogár Krisztiáné lett az előkelő negyedik pozíció. Ami a magyarokat illeti, Podusil György (Budapest Footgolf) 9., Gelencsér Gábor (EMFGSE) 29., Sain Antal (EMFGSE) 48., Hankó Péter (Milan Footgolf) 58., Hinora Ferenc 72. lett.

A versenyen szerzett győzelmével összetettben Lengyel Béla elcsípte a kontinentális dobogó harmadik fokát. Mancino nyert, Wetsel lett a második. Az országok csatározását, azaz a négy legjobb nemzeti játékos eredményét összeadva Svájc végzett az élen, megelőzve Magyarországot és Hollandiát. Negyedik lett az az Argentína, mely mindösszesen két ízben utazott át az óceánon footgolfozni. A sorozatban elindult nemzetek legjobbjait egyéni díjakkal jutalmazták.

 

Comments

comments

2 hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.