Legyőztük a házigazdákat a sanghaji sárkányhajó versenyen

Magyar csapat nyerte a kétnapos sanghaji nemzetközi sárkányhajó versenyt nyílt kategóriában – számolt be az MTI-nek Patyi Melinda a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sárkányhajó szakágának felelőse pénteken.

big

A tíz főből álló magyar kajakozók és kenusok a csütörtöki 200 méteres és a pénteki 500 méteres futamokban is első helyen végeztek, így ők vették át a bajnoki kupát is. Rajtuk kívül heten indultak. A kelet-kínai “metropoliszban” immár negyedjére szerepeltek a magyar sárkányhajósok, akik a tízevezős kategóriában eddig mindig elsők voltak.

Patyi Melinda elmondta, kategóriájukban az idén még Japán, Kanada, Németország, Norvégia és Makaó képviseltette magát, de nem tudtak elénk kerülni. Még úgy sem, hogy az előfutamban eltört az egyik magyar evező. A pótevező olyan gyorsan megérkezett, hogy mindössze négy csapás maradt ki.

A sportolók között három többszörös világbajnok maratoni kenus is volt: Györe Attila, Kövér Márton és Dóczé Ádám, mindannyian a Römi Kajak-Kenu és Sárkányhajó klubból.

Magyarországon mintegy 30 csapat részvételével rendezik meg a sárkányhajó bajnokságot.

“Érdekes volt látni a kínaiak technikáját, ők más stílusban eveznek, nagyobb a csapásszámuk. Nálunk a kenus stílus a jellemző” – jegyezte meg Patyi Melinda, a nemrég visszavonult világbajnok.

Forrás: MTI

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.