Kipróbálnád a bungee jumpingot? Rossz hírünk van

A bungee jumping egy közkedvelt extrém sport, vagy mégsem? Utánajártunk, hogy kis hazánkban hol lehet kipróbálni a kötélugrást, de szomorú eredményeket kaptunk. sokat kell utazni és költeni, ha valaki ki szeretné próbálni, hogy milyen érzés leugrani egy többemeletes ház tetejéről.

2011-ben még volt bungee jumping a Szigeten

2011-ben még volt bungee jumping a Szigeten (Fotó: Fotó: Kerekterek.hu / Sziget360.com)

Hazánkban jelenleg még nincs olyan ugróhely, ahol az adrenalinfüggők egész évben ugrálhatnának. Időszakosan, általában nyáron, az ország nagyobb városaiban (például Siófokon), fesztiválokon (például VOLT, vagy a most zajló Sziget) szoktak felállítani ugróhelyeket, de értesüléseink szerint idén ezt nem tették meg a szervezők.

Magyarországon a 2000-es években egyetlen vállalkozás volt a piacon, amely foglalkozott bungee jumpinggal, a Fun Bungee. Hogy mi maradt belőlük? Egy étterem. Szomorú.

A Feldobox oldalán találtunk egy bungee jumpingos kalandkártyát, aminek nagyon megörültünk, de sajnos a mosoly leszáradt az arcunkról, amikor elolvastuk a következő mondatot a weboldalon:

“Ez a partnerünk befejezte a tevékenységét. Kérjük, válasszon másik programot.”

Bezzeg Új-Zélandon pörög a biznisz...

Bezzeg Új-Zélandon pörög a biznisz…

Végső elkeseredésünkben megnéztük, hogy Magyarországhoz közel hol lehet bungee jumpingolni, Szlovákiában találtunk is egy helyet, 27 euróért (plusz az utazási költség).

Azért ne csüggedjetek: járjatok nyitott szemmel. Érdemes figyelni a nagyobb helyi történéseket, a bungee ugyanis nem önálló rendezvény, hanem mindig egy nagyobb esemény üde színfoltja. Sosem lehet tudni, hogy a szomszédnak mikor jut eszébe a kertjébe rendelni egy bungee-darut.

Ha pedig ti tudtok egy jó bungee-s helyet Magyarországon, osszátok meg velünk!

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.