Kánikulában is footgolfoztak a legjobbak

A Footgolf Országos Bajnokság (FOB) félidejéhez ért, a negyedik fordulóban Gelencsér Gábor rossz kezdés után izgalmas végjátékban tudott nyerni. Gábor 69 rúgással (-3) bizonyult a legjobbnak, ezzel összetettben megszerezte a második helyet.

11358654_10207293726281250_592842504_n

Rekkenő hőség fogadta a Magyar Golf Club pályáján a FOB 4., Sportglobál Tours versenyén indulókat, akik szép számmal (nyolcvannál is többen) meg is jelentek. Érdekesség, a hétvégén rendezett European Footgolf Trophy Tour (EFTT) olasz állomásán egy magyar sem vett részt, ezzel is növelve a hazai versengés színvonalát.

Gelencsér Gábor (EMFGSE), a magyar szövetség elnöke koncentrált a legjobban, és 69 lövéssel, egyetlen ponttal, de megelőzte Németh Gábort és a Budapest FootGolf Team játékosát, Tajtyi Róbertet.

“Outot rúgtam, úgy kezdtem, azaz a harmadik lövésem volt az első tulajdonképpen” – mesélt a nehéz indulásról a későbbi győztes. “Egy pillanatig sem gondoltam akkor, hogy nyerhetek. A nyolcas szakaszt viszont kettőből befejeztem, ott minden megfordult. Elkezdtem par alatt játszani, céltudatosan footgolfoztam, és az utolsó lyukra már mínusz néggyel érkeztem. A társaktól hallottam, hogy akár elég is lehet a végelszámolásnál. Az első hat között összesen kétlövésnyi különbség volt, ennek fényében még jobban örülök a győzelemnek. A cél az volt, hogy dobogóra álljak, és hogy a végelszámolásnál a vb-keretben legyek. Az első megvan, a másodikhoz fontos lépést tettem.”

A szenioroknál Tajtyi Róbert nyert Korolovszky György (FTC Footgolf) és Balázsi Csaba (BFGT) előtt. A tíz juniorból Kiss Rolandnak (SZTK FootGolf) jött ki a legjobban a lépés, a képzeletbeli dobogóra Bacskai Péter (Hole Hunters Junior) és Juhász Donát (FTC Junior) állhatott. A hölgyeknél a tavalyi egyeduralkodó Ujvári Izabella (EMFGSE) győzött Nagy Niki és Major Ilona előtt.

A forduló eredményeit ITT érhetitek el.

Összetettben Németh Gábor, Gelencsér Gábor és Zsuppán Péter az első három sorrendje, a tavalyi győztes Lengyel Béla idén egyelőre csak a tizenharmadik. A szenioroknál Zsuppán Péter vezet, Kiss Rudolf és Pandúr János áll egyelőre dobogós helyen. A junioroknál Kiss Roland három szakaszgyőzelmével magabiztosan áll az élen, megelőzve Kókai Bencét és Juhász Donátot. A hölgyeknél Major Ilona, Petkov Orsolya, Nagy Niki a sorrend.

Az ötödik fordulót július 19-én, vasárnap rendezik a Magyar Golf Clubban. Legközelebb footgolf szintén Kisorosziban lesz, szerdán a III. Junior FootGolf Kupát rendezik a nyolc és tizennyolc évesek között. A már említett olasz EFTT-forduló után pedig a nemzetközi mezőny június 20-21-én lép gyepre Svájcban.

Forrás: magyarfootgolf.hu

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.