Kaliforniában már kutyáknak is rendeznek szörfversenyt

A szörfölő elefánt és malac után most egy közkedvelt háziállatot is megismertettek az egyik közkedvelt emberi extrém sporttal, a hullámlovaglással. Ráadásul nem is egyet: egész pontosan ötven kutya versenyzett egymással a hullámokon Kaliforniában, egy kutyáknak rendezett szörfverseny keretében. Megáll az ész!

A versenyt egy bizonyos Sandra Lew kutyája, Kalani nyerte meg az egyik kategóriában.

“Tényleg megcsinálja! Ő egyensúlyoz a deszkán, külső segítség nélkül, és 360 fokban is képes megpördülni! Én semmit sem tanítottam neki, mindent magától csinál.” – nyilatkozta a gazdi az euronews.com-nak.

JOE KLAMAR/AFP/Getty Image

JOE KLAMAR/AFP/Getty Image

James Walls, egy másik büszke kutyatulaj hozzátette:

“Az egészben egyrészt az a jó, hogy a kutyák imádja a vizet és a szörföt. Másrészt jól jön a pénz, amit megnyer, hiszen jótékony célokra költöm el: az egész a San Diego Humane Society-nek megy.”

A kutyás szörfversenyeken a kutyák egyensúlyérzékét, a deszkán töltött időt és a hullám nagyságát szokták pontozni a bírók. A San Diego-i szörfversenyt évente szokták megrendezni. Az első ilyen verseny az Egyesült Államokban volt, 2006-ban. Bármennyire is furcsa szörfdeszkán látni őket, kutyák már jóval 2006 előtt is kipróbálták ezt a sportot. Először az 1930-as években, egy némafilm (On The Waves in Waikiki, vagyis Waikiki hullámain) mutatta be, ahogy egy kutya meglovagolja a hullámokat. Ekkor Phillip K. Auna és terriere, Night Hawk szörfözött együtt egy fából készült deszkán. A terrier meg tudta csinálni a hang ten manővert is.

Az első szörfös kutyát ábrázoló fénykép 1944-ben jelent meg a National Geographic magazinban:

surfer_dog
Forrás: euronews.com

 

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.