Jubileumi tereptriatlon futam Bánkon

Harmadik alkalommal adott otthon Bánk az X2S TEAM által szervezett terepsport napnak, ahol a tereptriatlon verseny ismét kiemelt szerepet kapott, hiszen a mezőnyben több nemzetközi eredménnyel rendelkező sportoló is rajthoz állt.

x2s-bank-2

Végül a férfiak versenyében Sipiczki Csaba (X2S Superior TEAM) terepsport specialista hajszálnyival nyerte meg a versenyt Mester Bálint világbajnoki bronzérmes előtt.

Bálint remekül kezdett, kimagaslóan jó úszással egy három fős bolyban indult a kerékpáros pályára. Sipiczki megfontolt úszással startolt, de a kerékpáros szakaszon egyre közelebb került riválisához (aki egyben csapattársa is). Mester a táv felénél kisebb hibát vétett, de megőrizte vezető helyét. A 28. km-nél azonban egy újabb hiba már a második helyre sorolta. Sipiczki nem véletlenül tapasztalt terepversenyző, innentől nem engedte ki kezéből a győzelmet.

x2s-bank-2015-finish_900

A női futamban Eisenbacher Dóra és Nyári Hajnalka vívott szoros küzdelmet, mindketten tartalékoltak a verseny végére, a hajrát és a rekkenő hőségben a terepfutást végül Dóra bírta jobban. Harmadik helyre Hum Julianna érkezett, majd jött a hatalmas meglepetés – a hosszú távot teljesítők között 4. helyen a 15 éves Bagyinszki Hanna futott át a célvonalon! Ez a pálya nehézségét és a körülményeket tekintve kiemelkedő teljesítménynek számít, Hanna külön elismerést is kapott ezért.

A hegyikerékpár mezőnyben az előző napi magyar MTB kupafutam miatt a vártnál kevesebben kevesen indultak, de a mezőny egyöntetű véleménye szerint nagyon jó, gyors és lendületes pályán versenyezhettek. A Merkapt Maraton SE versenyzői taroltak, több győzelmet és dobogós helyet szerezve.

A fesztiválnak idén két különlegessége is volt. Egyrészt a rendező egyesület tíz évvel ezelőtt, 2005-ben szervezte meg az első hazai XTERRA versenyt, és ez egyben a megalakulás éve is volt. Másrészt, az immár két napos fesztiválon akadályfutást és esti zenei programokat is biztosítottak a szervezők a jelenlévő sportolóknak és nézőknek.

Forrás: teresport.hu

Fotók: X2S TEAM, marketingfree.eu

 

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.