Isten veled, Dave Mirra!

A kaliforniai rendőrség szerint öngyilkosságot követhetett el a 41 éves BMX legenda, Dave Mirra, aki olvasóink számára is közismert személyiség volt. Az úttörő tehetség a saját teherautójában végezhetett magával, ami nagyon meglepő, hiszen látszólag remek életet élt, boldog párkapcsolatban volt. Feleségén kívül kát lánya, és az extrém sportok világa gyászolja. Valószínűleg fejbe lőtte magát.

dave-mirra-020416-getty-ftrjpg_1tb6nzrvwmvbz1vquqj5w1rnqe

“A mai napon egy remek barátot és egy csodálatos emberi lényt gyászolunk, aki oly sok ember lelkét megérintette. Dave nagyon szerény volt, és gyakran beszélgetett a gyerekekkel az utcán bringákról, és a versenyekről. Egy fiatal élet ért véget, túl korán.” – mondta Greenville polgármestere, Allen Thomas.

Dave nagyon sokáig éremrekorder volt az X Games-ben, 24 szerzett érmét 2013-ban egy ember, Bob Burnquist tudta csak megdönteni. Mirra 14 aranyat nyert az X Games-szen, annak ellenére, hogy karrierje 1993-ban majdnem véget ért, amikor elütötte őt egy részeg sofőr. A súlyosan megsérült Mirra azonban nem adta fel, meggyógyult, és 1995-2008-ig szinte minden versenyen érmes volt.

Dave öngyilkosságát látszólag semmi sem indokolja. Rendkívül színes egyéniség volt: nem csak BMX-ével mozgott otthonosan, de ironman-en, triatlonokon és rally versenyeken is részt vett. Ő volt az első ember, aki dupla hátraszaltót csinált.

7143746-3x2-700x467

“Kedves Dave. Bátorságod, elszántságod és tehetséged jobbá tette a világot. Mind az X Games, mind pedig az ESPN tiszteleg irigylésre méltó életutad előtt.” – hangzott az ESPN csatorna búcsúja a sztártól.

Mirra egyik barátja és BMX-es vetélytársa, TJ Lavin a TMZ Sportsnak elárulta, hogy sajnálja, hogy Dave nem hívta fel őt, mert “azonnal gépre ugrott volna”, hogy megvigasztalja barátját. “Mindig van kiút. Ha valakinek segítségre van szüksége, kérjen segítséget!” – mondta a gyászoló társ.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.