Íme a mesterséges hullám, minden szörfös álma

Kelly Slater és csapata már hosszú ideje dolgozik azon a mesterséges hullámon, amiről minden szörfös sportoló álmodozik. Most, hogy már eldőlt a világbajnokság sorsa, a bajnoknak végre lett ideje arra, hogy az Instagramján megossza rajongóival azt a videót, ami mindennél jobban foglalkoztatja. Egy mesterséges hullámról van szó, amin a sportolók akár folyamatosan is tudnak gyakorolni.

0420bbd90bbe8d52d6f493c27f32223f

Slater már tíz éve megálmodta, hogy egy napon majd megalkotják az első igazán első osztályú, nagy teljesítményű, teljes mértékben ember alkotta hullámot.

“Erről álmodtam már kisgyerekként is. A tudománynak és a technológiának köszönhetően meg tudtuk tervezni és alkotni azt, amire sokan sokáig azt mondták, hogy lehetetlen.” – írta Slater az Instagramos posztjában.

A többszörös világbajnok nemrég jelentette be, hogy teljesen működőképes a hullám “prototípusa”, amiről az elkövetkezendő hetekben és hónapokban egyre több információt árul majd el. A fenti videón látható, ahogy meglovagolja a hullámot, ami bizarr módon mindig ugyanolyan alakot képes felvenni.

A látvány több mint lenyűgöző.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.